WO Master

Executive Master of Actuarial Science (EMAS)

Actuarieel Instituut, In Oudenoord 325
Tijdsduur
18 maanden
Next course start
Taal
Engels
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
18 maanden
Next course start
Taal
Engels
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

EMAS Actuarial Science

Executive Master of Actuarial Science (EMAS)

Actuarieel Instituut en TIAS School for Business and Society

  • Begrijp hoe bedrijven opereren, wat de impact is van wetgeving en wat de invloed is van de financiële economie  op het actuariële werkveld;
  • Een opleiding die jou alle vereiste kennis, vaardigheden en ondersteuning biedt om te slagen op het uitdagende gebied van risicomanagement;
  • Geef jouw carrière een nieuwe impuls: pas direct toe in jouw organisatie wat jij geleerd hebt.

De constante vraag naar deskundige actuariële en risk professionals, globalisering, de integratie van financiële markten, veranderende IT-omgevingen en marktinnovatie op het gebied van risicomanagement zorgen dat het actuariële werkveld voortdurend in beweging is. De actuaris van vandaag begrijpt de ethische kwesties en psychologische factoren die invloed hebben op financieel risico en veiligheid. Hoe hebben deze kwesties invloed op het besluitvormingsproces? En hoe heeft het nemen van passende actie invloed op het bedrijfsleven en de samenleving?

Met de Engelstalige Executive Master of Actuarial Science (EMAS) geven het Actuarieel Instituut (AI) en TIAS School for Business and Society antwoord op deze uitdagingen.

Inhoud van de opleiding

Het EMAS-programma biedt een verscheidenheid aan lesmethoden, van hoorcolleges over gevorderde kwantitatieve technieken tot inzichten in de psychologie en sociologie van risicobeheer in communicatie en projectmanagement. Geïntegreerde case studies en groepsopdrachten behandelen verschillende gebieden van actuariële wetenschap. Het programma wordt afgesloten met een eindscriptie.

Het programma van 2 tot 2,5 jaar omvat zes modules (courses), zes groepsopdrachten (cases) en een individuele scriptie. Elke course wordt beoordeeld met een examen of essay en de beoordeling van de cases op basis van het rapport en de groepspresentatie.

Voor wie is deze opleiding?

Hoewel de meeste studenten aan EMAS de Nederlandse nationaliteit hebben, zijn ze allemaal op zoek naar carrièrevooruitzichten met internationaal karakter. Studenten zijn met name (young) professionals die actief zijn in consultancy, verzekeringen of de pensioensector. Hun academische achtergrond is vaak een Bachelor- of Masteropleiding in Actuariële Wetenschappen, Econometrie of Wiskunde. Afhankelijk van vooropleiding zullen één of meer modules van de Master of Actuarial Analytics worden gevolgd. De Master of Actuarial Analytics wordt aangeboden door het Actuarieel Instituut en is een vereiste voor deelname aan het EMAS-programma.

Aankomende startdata

1 course available

Januari

  • Default Event Type
  • Oudenoord 325
  • Engels

Diploma

Na het succesvol afronden van het programma krijg je de titel Executive Master of Actuarial Science (EMAS) en de volledige AAG-kwalificatie als je lid wordt van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Aangezien het EMAS-programma geaccrediteerd is door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), mag je ook de internationaal erkende titel MSc voeren.

Toelatingseisen

  • Een Bachelor- of Master diploma Actuariële Wetenschappen, Econometrie of Wiskunde

Kosten

De programmaprijs bedraagt € 26.500*.

De opleiding EMAS is inclusief: alle studieboeken en overig het leesmateriaal; toegang tot de Virtual Campus van TIAS en toegang tot de TIAS alumni-website voor webinars en must-reads binnen jouw vakgebied.

* De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Request information

Want to know more about this program, Executive Master of Actuarial Science (EMAS) ? Fill out the following form and include any questions you have. This information will be sent directly to the school, and a representative will respond to your enquiry.

reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Actuarieel Instituut
Groenewoudsedijk 80
3528 BK Utrecht

“Werken in de actuariële branche is afwisselend en verantwoordelijk werk. En voor de toekomst biedt het veel kansen en goede carrièremogelijkheden.” Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële...

Lees meer over Actuarieel Instituut