Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Executive Master of Actuarial Science (EMAS)

Actuarieel Instituut
Samenvatting
Oudenoord 325
18 maanden
   
WO Master
Engels
Deeltijd
Januari

Videopresentatie

Bij het Actuarieel Instituut® (AI) kun jij terecht voor professionele actuariële opleidingen op elk niveau, met een scala aan instroom- en uitstroommogelijkheden. De opleidingen bieden veel doorstroommogelijkheden, waardoor elk diploma van het AI weer nieuwe deuren opent voor verdere ontwikkeling en professionalisering.

Over deze opleiding

EMAS Actuarial Science

Executive Master of Actuarial Science (EMAS)

Actuarieel Instituut en TIAS School for Business and Society

  • Begrijp hoe bedrijven opereren, wat de impact is van wetgeving en wat de invloed is van de financiële economie  op het actuariële werkveld;
  • Een opleiding die jou alle vereiste kennis, vaardigheden en ondersteuning biedt om te slagen op het uitdagende gebied van risicomanagement;
  • Geef jouw carrière een nieuwe impuls: pas direct toe in jouw organisatie wat jij geleerd hebt.

De constante vraag naar deskundige actuariële en risk professionals, globalisering, de integratie van financiële markten, veranderende IT-omgevingen en marktinnovatie op het gebied van risicomanagement zorgen dat het actuariële werkveld voortdurend in beweging is. De actuaris van vandaag begrijpt de ethische kwesties en psychologische factoren die invloed hebben op financieel risico en veiligheid. Hoe hebben deze kwesties invloed op het besluitvormingsproces? En hoe heeft het nemen van passende actie invloed op het bedrijfsleven en de samenleving?

Met de Engelstalige Executive Master of Actuarial Science (EMAS) geven het Actuarieel Instituut (AI) en TIAS School for Business and Society antwoord op deze uitdagingen.

Inhoud van de opleiding

Het EMAS-programma biedt een verscheidenheid aan lesmethoden, van hoorcolleges over gevorderde kwantitatieve technieken tot inzichten in de psychologie en sociologie van risicobeheer in communicatie en projectmanagement. Geïntegreerde case studies en groepsopdrachten behandelen verschillende gebieden van actuariële wetenschap. Het programma wordt afgesloten met een eindscriptie.

Het programma van 2 tot 2,5 jaar omvat zes modules (courses), zes groepsopdrachten (cases) en een individuele scriptie. Elke course wordt beoordeeld met een examen of essay en de beoordeling van de cases op basis van het rapport en de groepspresentatie.

Voor wie is deze opleiding?

Hoewel de meeste studenten aan EMAS de Nederlandse nationaliteit hebben, zijn ze allemaal op zoek naar carrièrevooruitzichten met internationaal karakter. Studenten zijn met name (young) professionals die actief zijn in consultancy, verzekeringen of de pensioensector. Hun academische achtergrond is vaak een Bachelor- of Masteropleiding in Actuariële Wetenschappen, Econometrie of Wiskunde. Afhankelijk van vooropleiding zullen één of meer modules van de Master of Actuarial Analytics worden gevolgd. De Master of Actuarial Analytics wordt aangeboden door het Actuarieel Instituut en is een vereiste voor deelname aan het EMAS-programma.

Diploma

Na het succesvol afronden van het programma krijg je de titel Executive Master of Actuarial Science (EMAS) en de volledige AAG-kwalificatie als je lid wordt van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Aangezien het EMAS-programma geaccrediteerd is door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), mag je ook de internationaal erkende titel MSc voeren.

Toelatingseisen

  • Een Bachelor- of Master diploma Actuariële Wetenschappen, Econometrie of Wiskunde

Kosten

De programmaprijs bedraagt € 26.500*.

De opleiding EMAS is inclusief: alle studieboeken en overig het leesmateriaal; toegang tot de Virtual Campus van TIAS en toegang tot de TIAS alumni-website voor webinars en must-reads binnen jouw vakgebied.

* De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Actuarieel Instituut

“Werken in de actuariële branche is afwisselend en verantwoordelijk werk. En voor de toekomst biedt het veel kansen en goede carrièremogelijkheden.” Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële...


Lees meer over Actuarieel Instituut

Vul hieronder jouw gegevens in.

Want to know more about this program, Executive Master of Actuarial Science (EMAS) ? Fill out the following form and include any questions you have. This information will be sent directly to the school, and a representative will respond to your enquiry.

Contactgegevens Actuarieel Instituut

Actuarieel Instituut

Groenewoudsedijk 80
3528 BK Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.ag-ai.nl

Gratis informatie aanvragen

To order information from Executive Master of Actuarial Science (EMAS) , please fill out the following information:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's