Agrotechniek & management

Aeres Hogeschool
Samenvatting
Dronten
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
0 EUR
September

Videopresentatie

Over deze opleiding

Agrotechniek & management - Aeres Hogeschool Dronten

Agrotechniek en Management - CAH VilentumRobotisering, GPS en big data zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij, zeker niet in de agrarische sector. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar continue op. Als student wil je testen of deze technieken goed toepasbaar zijn. Tijdens de studie Agrotechniek & management  combineer je bedrijfskunde met techniek uit de agrarische sector. Iets voor jou?

Agrotechniek & management is een beroepsgerichte studie voor ondernemende en innovatieve mensen. Tijdens de studie ga je onder meer aan de slag met zaken als robotica, gps en datamanagement en combineer je dit met gewassen en dieren. Je ontwikkelt een eigen visie op de agrotechnieksector en verwerft inzicht in technische en bedrijfskundige processen in een (mechanisatie)bedrijf. Ook leer je hoe een loonbedrijf arbeid en werktuigen zo optimaal mogelijk kan benutten en krijg je inzicht in productmanagement bij een importeur/fabrikant.

Toekomstperspectief van de studie Agrotechniek & management

Rond je de studie Agrotechniek & management succesvol af? Dan ben je zowel binnen als buiten de (inter)nationale agrotechniek sector breed inzetbaar. Denk aan beroepen als:

 • Manager loonbedrijf
 • Adviseur mechanisatie- en loonbedrijf
 • Productspecialist bij een importeur/fabrikant
 • Onderzoeker agrotechniek
 • Bedrijfsadviseur bij een bank
 • Vertegenwoordiger bij een mechanisatiebedrijf
 • Verkoop- of marketingmedewerker
 • Marketing manager

  Of je gaat aan het werk als zelfstandig ondernemer

Techniekfaciliteiten Aeres Hogeschool Dronten

Aeres Hogeschool Dronten heeft eigen practicafaciliteiten. Daarnaast werkt de hogeschool nauw samen met het Aeres Praktijkcentrum Dronten. Tijdens je studie doe je praktijkervaring op door middel van het volgen van diverse practica. Hier krijg je de kans om de theorie in de praktijk in werking te zien en ermee te werken. Bij het praktijkcentrum ga je aan de slag met tractoren en werktuigen en leer je over de toepassingen van  precisielandbouw en GPS binnen de sector. In de praktijkruimten van de hogeschool ga je aan de slag met hydrauliek, elektrische systemen en sensoren die binnen de agrotechniek in gebruik zijn. Door het uitvoeren van opdrachten voor het bedrijfsleven breng je de geleerde theorie in praktijk. Ook ga je op bezoek bij bedrijven
en in gesprek met bijvoorbeeld vertegenwoordigers. Zo word je goed voorbereid op je toekomstige functie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over Agrotechniek & management contact op via het onderstaande informatieaanvraagformulier!

Diploma

Hbo bachelor diploma

De major Agrotechniek & management is een variant van de opleiding Bedrijfskunde & agribusiness. Na afronding van je studie ontvang je het Hbo-bachelor diploma Bedrijfskunde & agribusiness.

Toelatingseisen

Toelatingseisen tot de studie Agrotechniek & management

Wil jij ook de studie Agrotechniek & management volgen? Dan heb je een havo-, vwo- of mbo-diploma nodig. Je kunt met de volgende profielen instromen.

Havo met profiel:

 • Natuur en gezondheid
 • Natuur en techniek
 • Economie en maatschappij
 • Cultuur en maatschappij (wia of wib)

Vwo met profiel:

 • Economie en maatschappij
 • Natuur en techniek
 • Natuur en gezondheid
 • Cultuur en maatschappij

Mbo/mao

Heb je een mbo-diploma niveau 4 van een aansluitende mbo-opleiding (inclusief afgerond hbo-doorstroompakket) dan kun je in aanmerking komen voor een driejarig programma. Het hbo-doorstroompakket moet wiskunde, bedrijfsadministratie, Nederlands en Engels bevatten. Kijk meer voor meer informatie over de toelatingseisen op aereshogeschool.nl.

Kosten

Wettelijk collegegeld

Als je gaat studeren op het hbo word je geacht collegegeld te betalen. De hoogte van dit collegegeld wordt jaarlijks bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wil je meer weten over de precieze kosten van deze opleiding? Kijk voor meer informatie op onze website. 

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool – voorheen CAH Vilentum en Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool - biedt een breed palet (groene) hbo-studies, verdeeld over drie faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen. Het aanbod voltijdstudies van Aeres Hogeschool bestaat uit een mix van Associate...


Lees meer over Aeres Hogeschool

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Agrotechniek & management en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool

De Drieslag 4
8251 JZ Dronten

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Agrotechniek & management? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's