Hippische bedrijfskunde

Aeres Hogeschool
Samenvatting
Dronten
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
0 EUR
September

Videopresentatie

Over deze opleiding

Hippische bedrijfskundeHippische bedrijfskunde - Aeres Hogeschool Dronten

De paardensector is in de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd. Ook de dienstensector rondom het paard gaat daarin mee. Dat betekent dat er steeds meer adviseurs gevraagd worden bij onder meer banken, verzekeringen en gemeenten, die verstand hebben van de hippische sector.

Met de toenemende wet- en regelgeving waar hippische ondernemingen mee te maken krijgen, zijn deze personen erg gewild. Wil jij je passie voor paarden combineren met bedrijfskunde? Kies dan voor Hippische bedrijfskunde.

De studie Hippische bedrijfskunde is een bedrijfskundige studie met een focus op de paardensector. Je krijgt zeventig procent bedrijfskundige vakken en dertig procent paardgerelateerde vakken. Tijdens de studie leer je een ondernemingsplan opstellen voor een bedrijf, ontwikkel je een visie op de paardensector en leer je exportmogelijkheden analyseren. 

Toekomstperspectief van de studie Hippische bedrijfskunde

Rond je de studie Hippische bedrijfskunde succesvol af? Dan ben je binnen de (inter)nationale paardensector breed inzetbaar, maar ook buiten de paardensector ben je inzetbaar. Denk aan beroepen als:

 • Adviseur
 • Accountmanager bank (specialisatie paardenhouderij)
 • Beleidsmedewerker bij gemeente of provincie
 • Evenementenmanager
 • Verzekeringsexpert
 • Bedrijfsleider
 • Marketing medewerker

  Of je gaat aan de slag als zelfstandig ondernemer


Meer informatie

Neem voor meer informatie over de voltijdstudie Hippische bedrijfskunde contact op via het onderstaande informatieaanvraagformulier!  De studie Hippische bedrijfskunde wordt ook aangeboden in deeltijd. Kijk voor meer informatie en toelatingseisen op aereshogeschool.nl. 

Diploma

Hbo bachelor-diploma

De major Hippische bedrijfskunde is een variant van de opleiding Bedrijfskunde & agribusiness. Na afronding van je studie ontvang je het Hbo bachelor-diploma Bedrijfskunde & agribusiness.

Toelatingseisen

Toelatingseisen voor de studie Hippische bedrijfskunde

Wil jij ook de studie Hippische bedrijfskunde volgen? Dan heb je een havo-, vwo- of mbo-diploma nodig. Je kunt met de volgende profielen instromen:

Havo met profiel:

 • Natuur en gezondheid
 • Natuur en techniek
 • Economie en maatschappij
 • Cultuur en maatschappij (wiskunde A of B)

Vwo met profiel:

 • Economie en maatschappij
 • Natuur en techniek
 • Natuur en gezondheid
 • Cultuur en maatschappij

Mbo

Heb je een mbo-diploma niveau 4 van een aansluitende mbo-opleiding (inclusief afgerond hbo-doorstroompakket) dan kun je in aanmerking komen voor een driejarig programma. Het hbo-doorstroompakket moet wiskunde, bedrijfsadministratie, Nederlands en Engels bevatten. Kijk meer voor meer informatie over de toelatingseisen op aereshogeschool.nl.

Kosten

Wettelijk collegegeld

Als je gaat studeren op het hbo word je geacht collegegeld te betalen. De hoogte van dit collegegeld wordt jaarlijks bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wil je meer weten over de precieze kosten van deze opleiding?

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool – voorheen CAH Vilentum en Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool - biedt een breed palet (groene) hbo-studies, verdeeld over drie faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen. Het aanbod voltijdstudies van Aeres Hogeschool bestaat uit een mix van Associate...


Lees meer over Aeres Hogeschool

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hippische bedrijfskunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool

De Drieslag 4
8251 JZ Dronten

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Hippische bedrijfskunde? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's