Opleidingen met de studierichting Design en Vormgeving

Is creativiteit jouw tool, en zijn vormgeving en ontwerpen jouw passie? Dan zijn de opleidingen design & vormgeving wat voor jou! Op elk opleidingsniveau en in verschillende bedrijfstakken kun je leren jouw ideeën om te zetten in bruikbare vormgeving. Van mode tot theatervormgeving, fotografie of styling: ontdek met deze design opleidingen waar jouw talent ligt.
Weergave 1-50 van 109 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 109 resultaten
1
2
3

Opleidingen Design en Ambacht

De creatieve industrie; jouw werkveld?

De creatieve industrie is heel breed in Nederland en een van de hardst groeiende bedrijfssectoren. Tot deze sector behoren onder andere de kunsten, creatief zakelijk dienstverlening en softwareontwikkeling. Naast de groei in Nederland zijn er ook voor Nederlands talent over de grens carrièremogelijkheden. Er werken veel Nederlandse vormgevers bij bijvoorbeeld internationale modemerken of entertainmentmaatschappijen. Een van de opleidingen op deze pagina kan dus jouw begin zijn van een carrière als vormgever.

Vormgeving in opleidingen

Net als het werkveld van vormgeving en design is ook het opleidingsgebied veelzijdig. Van games ontwikkelen tot food design: hier vind je de opleidingen.Interieurstyling of bloemist vallen binnen dit opleidingsgebied. De creativiteit is bindende factor. Naast full time studies zijn er deeltijd opleidingen of cursussen. Het onderwijs wordt op verschillende niveaus gegeven, van mbo tot universitaire opleidingen.

>> Vind hier een opleiding Design en Vormgeving op mbo-niveau!
>> Vind hier een opleiding Design en Vormgeving op hbo-bachelor niveau!
>> Vind hier een opleiding Design en Vormgeving op hbo-master niveau!
>> Vind hier een opleiding Design en Vormgeving op universitair niveau!
>> Vind hier een opleiding Design en Vormgeving in het buitenland!

Talent & passie voor je werk

Wat maakt jou een succesvolle vormgever en een goede vormgevingsstudent? Creativiteit is heel belangrijk en talent voor vormgeving natuurlijk ook. Maar gedrevenheid en passie voor je werk zijn van essentieel belang. Een idee omzetten in een bruikbaar ontwerp is soms een moeizaam proces. De ambitie om je project succesvol te maken is vaak de doorslaggevende factor. Dus zien we jouw werk over een paar jaar in de winkel, op de catwalk of werk jij bij een grote gamesontwikkelaar?

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's