Kunstopleidingen en studierichtingen

Ben jij een fervent bezoeker van musea? Of ben je zo creatief dat je zelf de mooiste schilderijen maakt? Maak dan een keuze uit een van de opleidingen in de richting kunst. Want dankzij kunstzinnige mensen zoals jij wordt het leven een beetje mooier. Ben je benieuwd wat je allemaal met deze passie kunt? Dit zijn de leukste opleidingen waarmee je jouw ambities waarmaakt!
Weergave 1-50 van 55 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 55 resultaten
1
2

Opleidingen in kunst

Bestudeer de kunst van anderen

Kunst speelt al eeuwenlang een grote rol in de maatschappij. Nederland heeft beroemde kunstenaars voortgebracht zoals Rembrandt en Mondriaan. Tijdens de opleiding kunstgeschiedenis leer je alles over de kunst uit heden en verleden. Je kunt je specialiseren in oudere maar ook in hedendaagse kunst. Na deze studie ga je aan de slag in een museum of misschien open je wel ooit je eigen galerie.

Ontwikkel je eigen creativiteit

Ben je zelf graag creatief bezig dan is een opleiding aan de kunstacademie een echte uitdaging. Je maakt de mooiste schilderijen en ontdekt je eigen stijl bij de studie Autonome Beeldende kunst. Maar ook als je een toekomst als illustrator, game designer of modeontwerper voor ogen hebt, vind je bij de kunstacademie een passende studierichting. Tijdens deze opleiding verken je de grenzen van je eigen creativiteit zodat je altijd het uiterste uit jezelf haalt.

>> Vind hier een opleiding in kunst op hbo-bachelor niveau!
>> Vind hier een opleiding in kunst op hbo-master niveau!
>> Vind hier een opleiding in kunst op mbo-niveau!
>> Vind hier een opleiding in kunst op WO-Bachelor niveau!
>> Studeer een opleiding in kunst in het buitenland!
>> Vind hier een cursus of training in kunst!

Als docent in de kunstwereld

Past lesgeven bij jouw capaciteiten? Met een opleiding tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving breng je jouw kennis en passie over op de leerlingen. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij een middelbare school, zodat je kinderen al vroeg in aanraking laat komen met kunst. Maar misschien werk je wel veel liever bij een kunstinstelling waar je cursussen geeft aan volwassenen. Hier ontdekken zij hun eigen creativiteit.

Binnen het vakgebied kunst zijn er een heleboel verschillende opleidingen. Enkele voorbeelden van onderdelen zijn film, fotografie, schilderen en beeldhouwwerk. Om te werken in de kunstwereld betekent dat je een onwijs creatief beroep hebt met grote uitdagingen en kansen om te groeien.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's