Theateropleidingen en studierichtingen

Houd jij van toneel, van spelen, ontwerpen en vermaken? Heb je een creatieve geest en een kunstzinnig hart? En zou je van theater jouw beroep willen maken? Dan is een van de vele opleidingen in deze richting misschien een goed idee!
Weergave 1-16 van 16 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-16 van 16 resultaten

Alle facetten en kleuren van theater leer je kennen

Tijdens deze opleidingen krijg je allereerst een stevige basis waarin je kennis maakt met alle aspecten en paletten die onder de noemer theater vallen. Je leert over de rijke geschiedenis, die in de Griekse Oudheid begint. Alle genres zoals toneel, mime en dans komen aan de orde. Vervolgens kun je je specialiseren zodat je wordt opgeleid tot acteur, regisseur, vormgever of schrijver. Theater is een vak dat met iedere generatie meegroeit. Dat geldt ook voor de opleidingen. Daarom krijg je ook heel actuele vakken als interactive performance design. Hierbij staat de interactieve beleving centraal. Je leert wat de raakvlakken zijn tussen bijvoorbeeld toneel en moderne technieken. En hoe je het publiek zo direct mogelijk betrekt bij jouw toneelstuk, opvoering of installatie.

>> Volg een theater op hbo-niveau!
>> Volg een opleiding dans en theater op mbo-niveau!

Opleidingen theater stimuleren je jouw creativiteit optimaal te gebruiken

Theater is een kunstzinnig vak. En dat geldt voor alle theaterberoepen. Als technisch ontwerper moet je net zo creatief zijn als de ster in the spotlight. Ambieer jij een functie op het toneel, of juist als vernieuwende kracht achter de schermen? Je hebt de keuze uit allerlei mogelijke opleidingen theater om de eerste stap te gaan zetten! Theater heeft naast een vermakende nog een belangrijke functie: een educatieve. Ook hiervoor is veel aandacht in een opleiding theater. Zo kun je met je diploma op zak straks ook als theaterdocent of -coach aan de slag. Op scholen, in instellingen of het bedrijfsleven. De docenten die de opleidingen theater verzorgen, komen uit het vak en zij kunnen jou alles leren over de theorie én praktijk van theater.Studierichting theater

Samenvattend: tijdens een opleiding theater leer je door middel van acteren, regisseren, schrijven, vormgeven of doceren jouw publiek te raken. Ben je enthousiast? Jaag die droom na en schrijf je nu in voor één van de verschillende opleidingen theater!

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's