Accountancy

Avans Hogeschool
Samenvatting
Breda
54 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd/Deeltijd

Over deze opleiding

De duale opleiding Accountancy combineert leren en werken. Afwisselend ben je periodes op school en periodes aan het werk bij een accountantskantoor om ervaring op te doen.

Deze opleiding leidt op tot accountant. Je leert cijfers van bedrijven te interpreteren waardoor je weet hoe een bedrijf er financieel voorstaat. Je adviseert bedrijven bij het nemen van beslissingen. En inventariseert de risico's van veranderingen in de wereld en de invloed hiervan op een bedrijf. Ook controleer je of bedrijven zich houden aan wetten en regels.

Jij bent kritisch en nieuwsgierig naar financiële vraagstukken. Je hoeft niet uit te blinken in hoofdrekenen, maar in cijfers duiken vind je wel boeiend. Dat je nauwkeurig en verantwoordelijk bent, is vanzelfsprekend. Je stapt makkelijk op mensen af en communiceert helder. Eigenschappen die goed van pas komen als accountant.

In het eerste jaar leer je alles over de financiële administratie van een bedrijf. Je toetst of jaarrekeningen kloppen en neemt bij diverse bedrijven een kijkje in de financiële keuken.

Je krijgt persoonlijke feedback op hoe je rapporteert, jezelf presenteert en hoe je samenwerkt. Zo neemt je zelfstandigheid toe en kun je steeds complexere vraagstukken oplossen. Door steeds de belangen van alle belanghebbenden af te wegen, leer je ethisch handelen. Na deze opleiding kun je uit vele beroepen kiezen.

Diploma

BEc

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...


Lees meer over Avans Hogeschool

Contactgegevens Avans Hogeschool

Avans Hogeschool


 Bekijk telefoonnummer
www.avans.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's