HBO Bachelor

Autonome Beeldende Kunst

Avans Hogeschool, In Den Bosch
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je leert creëren vanuit een eigen artistiek gedachtegoed. Tijdens de opleiding Autonome Beeldende Kunst ga je op zoek naar eigen vormen van makerschap. En op zoek naar wie jij bent als kunstenaar.

Bij AKV/St.Joost ontwikkel je je tot een kunstenaar met een relevante, duurzame aansluiting bij de beroepspraktijk. Jij en jouw leervragen staan centraal in het programma. Tijdens je opleiding Beeldende Kunst ontwikkel je je tot een zelfstandige en kritische maker met een autonome mentaliteit. Je leert te reflecteren op actuele vraagstukken in de samenleving, op je eigen werk en dat van anderen. En je richt je op eigen vormen van makerschap, organisatie en zichtbaarheid binnen het kunstdiscours.

In de brede propedeuse leer je op verschillende manieren naar de wereld te kijken en vanuit je eigen beleving beeld te maken. Het eerste semester is met studenten van alle studies samen, in het tweede semester volg je de gekozen studierichting. Dan richt je je op je eigen makerschap. Je formuleert doel- en vraagstellingen en onderzoekt bijbehorende contexten en exposities. Je leert hoe je jouw kennis kunt inzetten in projecten met andere disciplines. Je ervaringen uit je stage neem je mee in je onderzoeksvoorstel voor je eindexamen. Je studie sluit je af met een eindexpositie die je samen met medestudenten vorm en inhoud geeft.
Je kiest voor Beeldende Kunst in Breda of 's-Hertogenbosch.

Diploma

BFA

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool