HBO Bachelor

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Avans Hogeschool, In Breda
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je hebt een fascinatie voor DNA. Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je welke informatie er in cellen zit en draag je bij aan baanbrekend biomedisch of forensisch onderzoek

Als biomedisch onderzoeker buig jij je over diverse onderzoeksvragen, zoals: hoe ontstaat kanker? Welke lichaamsreacties ontregelen cellen en wat kun je eraan doen? Je onderzoekt als forensisch laboratoriumexpert bewijsmateriaal in geval van schade en verwondingen. Of je spoort doping op in bloed. Bij al deze onderzoeksvragen ontdek jij de oorzaak.

Jij vindt biologie interessant en wilt alles weten over DNA. Je bent vindingrijk en nieuwsgierig. Kunt kritisch nadenken en wilt weten welke informatie er in cellen of bewijsmateriaal verborgen zit. Je bent precies en zorgt ervoor dat je geen fouten maakt. Jij werkt het liefst op de achtergrond. En bent je bewust van het belang van jouw werk.

De opleiding is breed en divers, net als het vakgebied. Jij maakt jezelf de weg in het laboratorium eigen. Je kiest voor de major Biomedisch Onderzoek waarin je leert om experimenten uit te voeren. En waarin je inzicht krijgt in biologische processen. Of je kiest voor de major Forensisch Laboratoriumonderzoek. En wordt specialist in onderzoek naar bewijsmateriaal. Je volgt een brede major op het gebied van biologie en chemie.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science (BS) voeren.

Diploma

BAS

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool