HBO Bachelor

Bouwkunde

Avans Hogeschool, In Tilburg
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De duale opleiding Bouwkunde combineert ruimtelijk inzicht met gevoel voor vorm en techniek. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Je leert op het werk en volgt naar behoefte les op school.

Iemand wil een duurzaam huis bouwen. Jij werkt als tekenaar mee aan de woning van de toekomst. Of werkt het ontwerp van de architect uit in een bouwtechnische- of constructietekening. Een gemeente laat een stationshal renoveren. Jij plant de voorbereiding en uitvoering van de verbouwing. Organisaties kunnen jouw bouwkundig, technisch en economisch inzicht goed gebruiken.

Jij kijkt anders naar gebouwen, hun constructie en vormgeving. Jij houdt van de mix van exact en creativiteit. Bent goed in technische vakken. Kunt goed rekenen en verbanden leggen. Heb jij een leerwerkplek en relevante werkervaring, dan kun je na een intake direct duaal beginnen. Heb je dat niet, dan volg je het eerste jaar in voltijd.

Je leert analyseren en omgaan met materialen. Verdiept je in het bouwproces en bouwtechnieken en in slim hergebruiken van bestaande bouw. Je leert wat het begrip duurzaam inhoudt. En gaat ermee aan de slag. Je legt je toe op ontwerpen, constructie of architectuur. Of bouwuitvoering. Aan jou de keuze. Je werkt samen met organisaties uit de praktijk. Hun ervaring is jouw leerschool.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool