HBO Bachelor

Chemische Technologie

Avans Hogeschool, In Breda
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bij Chemische Technologie leer je de techniek achter industriële processen en de technologie om producten te maken. Je denkt in grootschalige oplossingen met aandacht voor duurzaamheid en energie.

Als chemisch technoloog ben je een expert op het gebied van technologie, procesontwerp, duurzaamheid en energie. Je verzint oplossingen voor kleine en grote problemen, binnen bedrijven en voor de maatschappij. Als een kunststofproducent een nieuw product op grote schaal wil produceren, ben jij degene die dit proces ontwerpt. Wanneer een suikerproducent de productkwaliteit wil verbeteren, bedenk jij hoe dit gerealiseerd kan worden.

Je bent geïnteresseerd in natuurkunde, wiskunde en scheikunde en wilt jouw technisch inzicht toepassen in de praktijk. Je wilt duurzame oplossingen verzinnen voor bestaande en nieuwe uitdagingen in de procesindustrie. Dat doe je door logisch na te denken en met anderen samen te werken.

Je leert hoe grootschalige processen werken en hoe je deze ontwerpt en verbetert. Ook leer je de chemische en fysische principes achter deze processen te combineren en hoe je een idee uit het laboratorium kunt opschalen naar een commercieel productieproces.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science (BS) voeren.

Diploma

BAS

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool