HBO Bachelor

Civiele Techniek

Avans Hogeschool, In Den Bosch
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bruggen, sluizen en andere grote constructies fascineren jou. Je leert in de opleiding Civiele Techniek hoe je deze bouwt en onderhoudt. Je werkt aan een goede infrastructuur van je leefomgeving.

Jouw ingenieursbureau krijgt de opdracht om de files in Zuid-Nederland te verminderen. Jij maakt een verkeerskundig ontwerp. De dijken in Zeeland verslappen. Jij bedenkt een duurzame constructie. Je hebt als civiel technicus een veelzijdige toekomst. Jij houdt Nederland droog of zorgt voor een goed wegennetwerk.

Je hebt oog voor je omgeving. Ziet overal om je heen technische werken. Wegen, tunnels, stations, dijken. Jij kijkt met bewondering naar die grote constructies. Er schuilt een wereld van techniek achter. Het kleinste detail vind je even belangrijk als het grote geheel. Je hebt aanleg voor natuurkunde. Grote kans dat er een civiel technicus in je schuilt.

Jij leert alles over het ontwerpen van een stuw. Of het onderhouden van een viaduct. Jij bekwaamt je in constructieve berekeningen. Of jij ziet je toekomst in het opstellen van onderhoudsplannen. Je verscherpt jouw ruimtelijke inzicht. Je leert oplossingsgericht denken en handelen. Je leert samenwerken en organiseren. Je besteedt ook aandacht aan de maatschappij. Aan mensen en het milieu.

Ben je geslaagd, dan ben je ingenieur. Je behaalt de titel Bachelor of Science (BSc).

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool