Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Civiele Techniek

Avans Hogeschool
Samenvatting
Den Bosch
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Bruggen, sluizen en andere grote constructies fascineren jou. Je leert in de opleiding Civiele Techniek hoe je deze bouwt en onderhoudt. Je werkt aan een goede infrastructuur van je leefomgeving.

Jouw ingenieursbureau krijgt de opdracht om de files in Zuid-Nederland te verminderen. Jij maakt een verkeerskundig ontwerp. De dijken in Zeeland verslappen. Jij bedenkt een duurzame constructie. Je hebt als civiel technicus een veelzijdige toekomst. Jij houdt Nederland droog of zorgt voor een goed wegennetwerk.

Je hebt oog voor je omgeving. Ziet overal om je heen technische werken. Wegen, tunnels, stations, dijken. Jij kijkt met bewondering naar die grote constructies. Er schuilt een wereld van techniek achter. Het kleinste detail vind je even belangrijk als het grote geheel. Je hebt aanleg voor natuurkunde. Grote kans dat er een civiel technicus in je schuilt.

Jij leert alles over het ontwerpen van een stuw. Of het onderhouden van een viaduct. Jij bekwaamt je in constructieve berekeningen. Of jij ziet je toekomst in het opstellen van onderhoudsplannen. Je verscherpt jouw ruimtelijke inzicht. Je leert oplossingsgericht denken en handelen. Je leert samenwerken en organiseren. Je besteedt ook aandacht aan de maatschappij. Aan mensen en het milieu.

Ben je geslaagd, dan ben je ingenieur. Je behaalt de titel Bachelor of Science (BSc).

Toelaatbare profielen

HAVO N&Gnatuurkunde of nltLees meer over je kans op toelating zonder natuurkunde. HAVO N&T VWO E&MnatuurkundeLees meer over je kans op toelating zonder natuurkunde. VWO N&Gnatuurkunde of nltLees meer over je kans op toelating zonder natuurkunde. VWO N&T MBO4 academicpropedeuseNeem contact op met de Studenten Informatie Balie via 088 - 525 75 50 en vraag naar de instroomcoördinator. HBOpNeem contact op met de Studenten Informatie Balie via 088 - 525 75 50 en vraag naar de instroomcoördinator.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6.5TOEFLpaperbased580TOEFLcomputerbased237TOEFLinternetbased93

Vereiste basiskennis
Je hebt een mbo-diploma. Voor deze opleiding heb je wiskunde B op havo-niveau nodig. Daarmee is de kans dat je de opleiding goed doorloopt het grootst. Volg daarom op het mbo het Keuzedeel Doorstroom HBO Wiskunde voor Techniek. Als er op jouw opleiding al veel aandacht voor wiskunde is, kun je aan je docent vragen of het keuzedeel nuttig is voor jou.

Diploma

BSc

Avans Hogeschool op Facebook

Evenementen

1/25/2020 Open dag
Vind de opleiding die bij je past.

3/18/2020 Open dag
Vind de opleiding die bij je past.

2/10/2020 Proefstudeerdag

4/20/2020 Proefstudeerdag

6/8/2020 Proefstudeerdag

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...


Lees meer over Avans Hogeschool

Contactgegevens Avans Hogeschool

Avans Hogeschool


 Bekijk telefoonnummer
www.avans.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's