HBO Bachelor

Finance & Control

Avans Hogeschool, In Den Bosch
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Jij hebt gevoel voor cijfers en vindt het leuk om uit zoeken hoe een bedrijf er financieel voor staat. De brede opleiding Finance & Control, voorheen Bedrijfseconomie, is dan perfect voor jou.

Je zit met het management aan tafel om de aanschaf van een machine te bespreken. Je geeft ze advies of ze die moet kopen of juist moet leasen. Ook adviseer je over het verplaatsen van een fabriek naar een lagelonenland en over het aantrekken van kapitaal via crowdfunding. Als financieel raadgever van het bedrijf hecht het management grote waarde aan jouw advies.

Je hoeft niet uit te blinken in hoofdrekenen, maar je moet het wel boeiend vinden om in de cijfers te duiken. Je zoekt graag uit hoe geldstromen lopen zodat je een bedrijf kunt uitleggen hoe het beter kan. Met cijfers onderbouw je je verhaal. Dat je nauwkeurig bent, analytisch en het leuk vindt om mensen te overtuigen is vanzelfsprekend.

Je leert alles over bedrijfsprocessen en doorloopt de complete financiële cyclus stap voor stap. Het gaat niet alleen om cijfers, maar vooral om de wereld achter die cijfers. Je leert hoe je bedrijfsbeleid omzet in een begroting en hoe je een complete administratie voert. Vanaf dag 1 maak je kennis met het werk van de financieel professional en ga je aan de slag met projecten uit de praktijk. Bij de Efteling of Sligro bijvoorbeeld.

Ben je geslaagd, dan ben je Bachelor of Science (BSc).

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool