HBO-Rechten

Avans Hogeschool
Samenvatting
Den Bosch
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Je vindt het interessant om alledaagse problemen juridisch tot op de bodem uit te pluizen. Je wordt met de voltijdopleiding HBO-Rechten bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys specialist in recht.

De Juridische Hogeschool biedt competentiegericht onderwijs in een aantrekkelijke, op de praktijk gerichte mix van onderwijsvormen: je werkt individueel of in kleine groepen projectmatig aan praktijkopdrachten. In werkcolleges verwerk je de theorie die in relatie staat tot de opdrachten. Individuele prestaties, maar ook groepsprestaties worden beoordeeld. Om een goede beroepshouding te ontwikkelen, krijg je sociale, communicatieve en managementvaardigheden. Je leert kritisch naar jezelf kijken, waardoor je inzicht krijgt in je eigen gedrag en reacties in bijvoorbeeld bemiddeling. Ook Nederlandse schrijfvaardigheid is een belangrijk aspect.

De opbouw
Elk studiejaar is verdeeld in vier blokken van 10 weken. In elk blok wordt een juridisch thema belicht, bijvoorbeeld de 'adviserende jurist' of 'de bedrijfsjurist'.
Deze thema's zijn gebaseerd op bestaande organisatiegegevens en casussen uit de praktijk. De stof is samenhangend en afgestemd op het thema. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van 40 uur.

Diploma

B

Kosten

2018 wettelijk tarief2060 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...


Lees meer over Avans Hogeschool

Contactgegevens Avans Hogeschool

Avans Hogeschool


 Bekijk telefoonnummer
www.avans.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's