Informatica

Avans Hogeschool
Samenvatting
Breda, Den Bosch
3 - 4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

InformaticaVolg de hbo-opleiding Informatica op Avans Hogeschool!

Tijdens de hbo-opleiding Informatica op de Avans Hogeschool worden de 'ins' en 'outs' van software-ontwikkeling en automatiseringprojecten behandeld. Je leert bijvoorbeeld onderzoeken aan welke eisen de te bouwen software moet voldoen. Daarnaast leer je hoe je die eisen vertaalt naar een ontwerp en hoe je dat ontwerp vervolgens omzet in een werkend computerprogramma. Na de hbo-opleiding Informatica kun jij jezelf een expert op het gebied van ICT noemen.

Hoe ziet de hbo-opleiding Informatica er uit?

De vierjarige hbo-opleiding Informatica van Avans Hogeschool is onder te verdelen in de propedeuse (het eerste jaar) en de hoofdfase. Elk studiejaar is opgedeeld in vier blokken van tien weken. Per blok staat een thema centraal. Alle vakken en practica zijn afgestemd op dat thema. Ook werk je samen in groepjes aan een project dat gekoppeld is aan dit thema. In het tweede jaar kies je voor een major: Informatica, Technische Informatica of BedrijfsInformatieSystemen.

Wat kun je worden met de hbo-opleiding Informatica?

De ontwikkelingen op technologisch gebied gaan razendsnel. Met een hbo-diploma Informatica op zak vind je gegarandeerd snel een baan. De arbeidsmarkt zit namelijk te springen om goed opgeleide ICT’ers.

Nadat je bent afgestudeerd voor de hbo-opleiding Informatica op Avans Hogeschool, kun je werken als:

  • ICT-consultant
  • multimediaspecialist
  • databasespecialist
  • applicatieontwikkelaar
  • game developer
  • web developer
  • software engineer
  • analist/programmeur

Blijf op de hoogte!

Diploma

Als afgestudeerde aan de opleiding Informatica draag je de titel Bachelor of ICT.

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...


Lees meer over Avans Hogeschool

Contactgegevens Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Terraza Hervenplein 2
5232 Den Bosch

 Bekijk telefoonnummer
www.avans.nl


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's