HBO Bachelor

Technische Bedrijfskunde

Avans Hogeschool, In Den Bosch (+1 locations)
Tijdsduur
3 - 4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
3 - 4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Technische BedrijfskundeTechnische Bedrijfskunde op de Avans Hogeschool

De hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde van Avans Hogeschool is gericht op het herkennen van algemene bedrijfsproblemen en het aandragen van oplossingen daarvoor. Je breidt je technische kennis uit en leert de organisatorische en financiële consequenties van situaties te overzien tijdens de studie.

Wat leer je tijdens de hbo-opleiding Technische Bedrijskunde?

Tijdens de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde leer je bedrijfskundige problemen zowel vanuit economisch als technisch oogpunt te benaderen. Je verbetert een bedrijfsproces doordat je een aanpassing bedenkt voor de productietechniek. Daarna bekijk je wat zo'n verbetering voor de kostprijs van het product betekent.
Naast technische en organisatorische kennis moet je ook over goede
communicatieve en probleemoplossende vaardigheden beschikken.

Hoe ziet de hbo-opleiding Technische bedrijfskunde er uit?

In het eerste jaar volg je vakken samen met de studenten van de hbo-opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Je ontwikkelt hierdoor vaardigheden om later in de beroepspraktijk problemen op te lossen en met collega’s te communiceren. In de hoofdfase staat de toepassing van Technische Bedrijfskunde centraal. Als je de manier van werken binnen een bedrijf wilt verbeteren, moet je namelijk wel iets weten van bijvoorbeeld productiebeheersing, innovatie en marketing, implementatie en ICT.

Wat kun je worden na de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde?

Van alle afgestudeerden gaan de meeste bedrijfskundig ingenieurs aan de slag bij productiebedrijven en instellingen die technisch georiënteerde diensten verlenen. Bij bijvoorbeeld een computerfabrikant, staalconstructiebedrijf of technisch adviesbureau.

Nadat je afgestudeerd bent aan Avans Hogeschool, kun je als technisch bedrijfskundige met verschillende beroepen beginnen zoals:

  • logistiek medewerker
  • marketingmedewerker
  • medewerker kwaliteitsdienst
  • productieplanner
  • technisch verkoper

Blijf op de hoogte!

Diploma

Na het afronden van je opleiding Technische Bedrijfkunde op Avans Hogeschool mag je je bachelor of Engineering noemen.

Toekomstperspectief

Nadat je de hbo-bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde op Avans Hogeschool hebt afgerond, kun je doorstromen naar een masteropleiding Technische Bedrijfskunde aan een hogeschool of universiteit.

Avans Hogeschool
Terraza Hervenplein 2
5232 Den Bosch

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool