HBO Bachelor

Werktuigbouwkunde

Avans Hogeschool, In Den Bosch
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Jij lost problemen graag op een constructieve manier op. Je leert bij de opleiding Werktuigbouwkunde producten maken die iets toevoegen aan het leven van de gebruiker. Een creatief en logisch vak.

De overheid stimuleert de verkoop van milieuvriendelijke auto's. Jij bedenkt hoe die nieuwe auto eruit komt te zien. Jouw klant wil een productiemachine voor chocoladerepen. Als commercieel technicus weet jij precies hoe een installatie in elkaar zit. Een werktuigbouwkundige werkt aan vrijwel elk product of machine.

Je vindt het ontwerpen van machines, producten en processen interessant. Je werkt zorgvuldig en doordacht en je bent creatief. Je kunt goed analyseren en houdt van het oplossen van technische problemen.

De studie draait voor een belangrijk deel om het ontwerpen en construeren van machines, gereedschappen, constructies, processen en producten. Je bedenkt slimme en innovatieve oplossingen voor tal van technische problemen. Om dit voor elkaar te krijgen maak je als werktuigbouwer gebruik van je uitgebreide kennis van materialen, onderdelen en productietechnieken. Daarbij verlies je economische en maatschappelijk factoren niet uit het oog.

Na je afstuderen behaal je de titel Bachelor of Science.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool