Opleidingen met de studierichting Kunst en Cultuur

Ben jij de onderzoeker die ontrafelt waarom Mona Lisa zo vriendelijk lacht? Of ben jij juist het nieuwe talent wat de wereld weet te verbazen met een portretserie geïnspireerd op die geheimzinnige glimlach? Wordt misschien jouw musical over Mona Lisa de nieuwe broadwayhit? Je ziet; kunst en cultuur is een enorm breed werkterrein. Hier vindt je de opleidingen in deze veelzijdige sector om je talent verder te ontwikkelen.
Weergave 1-50 van 534 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 534 resultaten
1
2
3
4
...
11

Onderzoek en wetenschap

Elk kunstvoorwerp draagt een verhaal in zich en elk verhaal is een uiting van cultuur. Met de opleidingen kunst en cultuur leer je de verhalen te ontrafelen. De opleiding is een ontdekkingstocht door eeuwen kunst- en cultuurgeschiedenis. Gaandeweg leer je verschillende stijlen en culturen te herkennen en kennis toe te passen. Deze opleidingen worden op verschillende niveaus gegeven en als cursus of volledige opleiding te volgen.

Carrière in de cultuursector

Doel van het volgen van de opleiding is voor iedereen verschillend, daarom is het aanbod zeer breed. Je vindt hier de opleidingen voor de enthousiaste museumbezoeker, maar ook de start voor een toekomstige museumdirecteur. Ben je een onderzoeker met een passie voor kunst of een grote nieuwsgierigheid naar culturele kennis, kijk dan verder bij een van de opleidingen op deze pagina.

Vormgeving in de praktijk

Maar misschien ben je wel de maker in plaats van de onderzoeker. Ben je creatief, bruis je van ideeën op het gebied van kunst en cultuur? Hier vind je ook alle opleidingen die jouw verder helpen met het ontwikkelen van je creatieve talenten. Hierbij is opleiding in verschillende niveaus mogelijk en van cursus tot volledige fulltime opleidingen.

Carrière & kunst

De opleidingen kunst en cultuur zijn in sommige gevallen voor de gedreven amateur kunstenaar, maar leiden je ook op voor een carrière als professional. Daarnaast is het mogelijk opgeleid te worden als docent in de culturele sector. Wat past het beste bij jou en je talenten?

Kunst en Cultuur

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's