Logistiek opleidingen en studierichtingen

Zorg jij altijd voor voldoende voorraad in huis en ben je benieuwd welke reis die mango op je bord heeft afgelegd? Bij opleidingen in de logistiek kom je dit te weten en hoe de logistiek buiten je huis in elkaar zit. Zo kun je jouw talenten gebruiken om warehousemanager, planner of logistiek adviseur te worden.
Weergave 1-50 van 54 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 54 resultaten
1
2

Wat leer je tijdens de logistieke opleidingen?

Logistieke opleidingen gaan over de goederenstroom tussen bedrijven en tussen bedrijven en klanten. Daarbij gaat het om inkoop, al dan niet tijdelijke magazijnbeheer, productieplanning, distributie en klantorderverwerking. De opleidingen zijn in voltijd en in deeltijd te volgen en duren ongeveer vier jaar. Je leert over de logistieke processen in binnen- en buitenland en vervoer per boot, vliegtuig en vrachtwagen. Je krijgt les in de vakken Inkoop, bedrijfseconomie, logistiek, recht, commerciële economie, vervoerseconomie, productietechnieken en vreemde talen. Aan het einde van sommige logistieke opleidingen volgt er een stage.

De arbeidsmarkt op na de logistieke opleidingen

Na de logistieke opleidingen kun je werk vinden bij transportbedrijven en distributiebedrijven. Je kunt ook bij banken en verzekeringsmaatschappijen gaan werken en bij productiebedrijven en grootwinkelbedrijven. Zelfs ziekenhuizen en zorginstellingen hebben magazijnen en goederen nodig die moeten worden ingekocht en gedistribueerd. Overal zijn logistieke dienstverleners nodig en je kunt als adviseur aan de slag bij een logistiek adviesbureau. Je kunt ook nog inkoper, logistiek manager of Transportcoördinator worden.

De belangrijkste eigenschappen om aan een logistieke opleiding deel te nemen

Als logistiek medewerker of manager moet je goed kunnen samenwerken en communiceren. Daarnaast zijn plannen en organiseren heel erg belangrijk. Je moet ook analytisch kunnen denken en een cijfermatig inzicht hebben. Je moet met een team planners kunnen werken maar ook zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Voor deze opleidingen heb je een mbo-4, havo of vwo diploma nodig. De vakken Economie, Management & Organisatie zijn belangrijk voor deze opleiding.

Logistiek

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's