Opleidingen met de studierichting Bouw & Constructie

Bouw & Constructie

Was jij vroeger druk met lego bezig? Kun jij goed bouwtekeningen lezen? Dan kun je het beste opleidingen in de Bouw of Constructie volgen om daarna Projectleider, Uitvoerder of Opzichter te worden.
Weergave 1-50 van 152 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 152 resultaten
1
2
3
4

Meer over Opleidingen met de studierichting Bouw & Constructie

De inhoud van bouw opleidingen en constructie opleidingen

Bouw en constructieBij Opleidingen in de bouw en in de constructie leer je hoe je met grote machines overweg kunt gaan en je leert allerlei praktijk-opdrachten uitvoeren. Je leert ook het assembleren en monteren van deelproducten en het controleren en meten van gemaakte producten. Daarnaast krijg je theoretische vakken zoals lasttechnologie, tekenen, ICT, tekeningen lezen en vakkennis. Bij een aantal opleidingen loop je ook stage. Deze opleidingen zijn in deeltijd en voltijd te volgen. De opleidingen duren vier jaar.

Waar kun je werken na deze opleidingen?

Na deze opleidingen kun je gaan werken bij constructiebedrijven, in de scheepsbouw, de plaatwerkindustrie, de machine-apparatenbouw en de transportmiddelenindustrie. Je kunt ook werken bij een aannemer. Banen zoals bouwplaatmanager, werkvoorbereider of constructeur behoren dan tot de mogelijkheden. Maar ook bouwkundig tekenaar of adviseur of bouwkundig ambtenaar bij de rijksoverheid of bij de gemeente. Je kunt ook Calculator of Leraar bouwkunde worden. Waar moet je goed in zijn tijdens deze opleidingen?De opleidingen in constructie en in de bouw vragen bepaalde competenties. Je moet goed zijn in systematische denken en gevoel hebben voor techniek. Creativiteit speelt ook een rol en zelfstandig kunnen werken is een must. Flexibiliteit en samenwerken is ook belangrijk in de bouw. Daarnaast ben je nauwkeurig en heb je een goed ruimtelijk inzicht. Voor zowel opleidingen in de bouw als in de constructie zijn de diploma's mbo-4, havo en vwo nodig. Er wordt ook gekeken naar het profiel. De profielen Economie & Maatschappij, Leven & technologie en Natuur & Techniek of Gezondheid zijn belangrijk. Daarnaast is het hebben van wiskunde B en natuurkunde een absolute must in je vakkenpakket.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's