Scheikunde opleidingen en studierichtingen

Wil jij in de schoenen staan van Edison, Madame Curie en Louis Pasteur? Als jij alles tot op de molecuul wilt weten dan is een opleiding in Scheikunde zeker aan jou besteedt. Zo kun je na de opleiding chemisch ingenieur, technisch-commercieel medewerker of leraar scheikunde te worden.
Weergave 1-42 van 42 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-42 van 42 resultaten

De inhoud van opleidingen in de Scheikunde

Opleidingen in scheikunde behelzen meer dan alleen stoffen onderzoeken. Vakken zoals onderzoeksmethoden, spectrometrie, chromatografie, enzymkinetiek, analytische chemie, kwaliteitszorg, biochemie, polymeerchemie, statistiek, communicatie en organische chemie komen ook voorbij. Daarbij zijn laboratoriumvaardigheden en dan vooral veilig werken heel belangrijk. Je leert het toepassen van natuurwetten door veel te experimenteren, om zo bijvoorbeeld milieuproblemen op te lossen. De opleidingen in de Scheikunde duren ongeveer vier jaar en zijn in voltijd en deeltijd te volgen.

Wat kun je na een scheikundige opleiding gaan doen?

Je kunt gaan werken als laboratoriumingenieur bij een voedingsmiddelenconcern. Je kunt ook als technisch rechercheur aan de slag om via sporenonderzoek om de dader van een misdrijf pp te sporen of je kunt helpen milieuvriendelijke kunststoffen uit te vinden bij een chemieconcern. Je kunt ook nog werk vinden bij ziekenhuizen, universiteiten en milieu adviesbureaus. Overheden hebben vaak ook milieuafdelingen waar ze gespecialiseerde mensen zoeken.

Wat moet je al kunnen tijdens een opleiding Scheikunde?

Een opleiding Scheikunde slaagt zeker wanneer je graag alles onderzoekt wat los en vast zit. Daarbij is accuratesse van belang want een foutje kan de boel al in de lucht doen vliegen. Je moet ook analytisch vermogen hebben en eindeloos geduld hebben want de uitvinding van de gloeilamp is ook niet over een nacht ijs gegaan. Met een havo- of vwo diploma Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid kun je al aan een Scheikunde opleiding beginnen. Wanneer je Laboratoriumonderwijs hebt gevolgd of natuurkunde en scheikunde in je pakket hebt bij je mbo-4 diploma kun je ook aan deze opleiding beginnen.

Opleiding Scheikunde

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's