Biologie opleidingen

Kies voor een Biologie opleiding als je weg bent van de natuur, planten of dieren. Tijdens de opleiding biologie houd je je bezig met praktische zaken en ga je op zoek naar concrete antwoorden. Spreekt klimaatverandering, dierengedrag, analyse en onderzoek jouw aan? Jouw onderzoek kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling het milieu, ons voedsel of het welzijn van dieren. Populaire studies zijn de hbo bachelor Toegepaste Biologie of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. De wo bachelor Plantenwetenschappen, Biologie en Nanowetenschappen zijn de meest populaire wetenschappelijke opleidingen. Binnen de studierichting Biologie en Medisch Labaratoriumonderzoek is de bachelor Toegepaste Biologie van de HAS Hogeschool Venlo, volgens studenten, de beste opleiding van Nederland.
Weergave 1-50 van 89 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 89 resultaten
1
2

De inhoud van de opleidingen Biologie

Opleidingen over Biologie bestaan uit het bestuderen en onderzoeken van plantaardig, menselijk en dierlijk materiaal. Het gaat om inzichten verwerven in dieren, mensen en planten. De opleidingen zijn er in voltijd en deeltijd op HBO en WO niveau. De opleidingen duren ongeveer vier jaar. Het is een praktische opleiding waarbij je veel tijd in een laboratorium doorbrengt. Enkele vakken die je krijgt tijdens de opleidingen Biologie zijn: Anatomie en Fysiologie, Chemie, Celbiologie, Statistiek, Hematologie, Pathologie, Immunologie, Enzymologie, Genetica, Dataverwerking en Gegevensbeheer.

Na de opleidingen Biologie aan de slag

Biologie studerenDe opleidingen Biologie geven je de kans om aan de slag te gaan in laboratoria en als onderzoeker. De werkplekken kunnen in een ziekenhuis zijn, een onderzoeksinstituut, een universiteit, het RIVM, een farmaceutische bedrijf, een voedingsmiddelenconcern of bij een waterleidingsbedrijf. Het volgen van deze opleiding geeft je de kans om later bijvoorbeeld wetenschapper te worden die nieuwe medicijnen ontwikkelt of een forensisch onderzoeker die een moord oplost door middel van DNA-onderzoek op het slachtoffer. Je kunt ook als onderzoeker aan de slag om de oorzaak van een bepaald virus op te sporen in opdracht van de overheid.

De gevraagde vooropleiding en de competenties voor Biologie

De opleidingen Biologie vragen aan de student zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, accuratesse en een grote kennis van de Engelse taal. Alle wetenschappelijke artikelen zijn namelijk in het Engels geschreven. Verder zijn de gevraagde vooropleidingen MBO-4, havo of vwo en daarbij is wel van belang dat in deze profielen Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek voorkomen. Interesse in de bètavakken is erg belangrijk en de motivatie en ambitie om de samenleving een beter te maken.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's