Architectuur opleidingen

De architectuur bepaalt voor een groot deel de sfeer in een stad. In Amsterdam loop je langs de mooiste grachtenpanden in oude stijl, terwijl je je in Rotterdam vergaapt aan de hypermoderne kantoren en woningen. Dit is de plek waar we wonen, werken of gewoon genieten. En met deze opleidingen in de richting architectuur en bouwkunde ontwerp jij binnenkort misschien zelf wel deze indrukwekkende panden!
Weergave 1-37 van 37 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-37 van 37 resultaten

Bedenk creatieve oplossingen met de opleiding architectuur

Iedereen heeft een huis nodig om in te leven. Dit is een plek waar mensen echt even thuiskomen en kunnen ontspannen. Maar iedereen heeft weer andere wensen wat betreft het huis waar ze in wonen. Met de opleiding architectuur leer jij deze wensen om te zetten in goed functionerende woningen. En natuurlijk zet jij jouw kennis ook in om de mooiste kantoorpanden of winkels te ontwerpen. Dankzij de studie architectuur loop jij binnenkort langs gebouwen die uit jouw koker komen.

Ga voor een veilige constructie met de opleiding bouwkunde

Een gebouw moet niet alleen mooi en praktisch zijn, maar vooral veilig. Met de opleiding bouwkunde verdiep jij je in de technische kant van het vak. Je berekent bijvoorbeeld hoe zwaar de balken moeten zijn om de constructie te kunnen houden. Daarnaast bekijk je het kostenplaatje en zoek je uit of de hele bouw wel haalbaar is qua planning. Dankzij jouw technische kijk worden veel problemen al bij voorbaat voorkomen.

Het complete plaatje

Met een opleiding in de richting architectuur of bouwkunde ontwerp jij gebouwen die veilig zijn en goed bij de wensen van de gebruiker passen. Maar je kunt ook verder kijken dan dat. Met een opleiding ruimtelijke ordening en planologie zorg jij voor het totaalplan. Je bedenkt hoe nieuwe wijken het beste kunnen worden ingericht. Door jouw ideeën vormen de architectuur en parken een perfect geheel. Hier is het prettig wonen!

Is een opleiding Architectuur of Bouwkunde iets voor jou?

Opleidingen in architectuur of bouwkundeEen opleiding architectuur of bouwkunde is opgebouwd rondom projecten en maakt veel gebruik van een probleemoplossende lesmethode. Een voorbeeld van een project uit de opleiding architectuur of bouwkunde is dat studenten een omgeving, gebouw of huis bestuderen en daarna ideeën geven over waarvoor het gebruikt kan worden. Tenslotte ontwerpen de studenten datgene wat uit de analyse naar voren komt, zoals een kantoor of speeltuin. Dit soort opdrachten zijn verschillend per niveau. Er is dus een verschil tussen een opleiding hbo Architectuur, een opleiding mbo Architectuur en Architectuur op universiteit. Naast projecten bestaat een opleiding architectuur of bouwkunde ook uit een aantal vakken zoals bijvoorbeeld geschiedenis van de bouwkunst en materiaalkunde.

Wat de opleidingsduur voor opleidingen in architectuur of bouwkunde?

De opleidingsduur voor een opleiding architectuur of bouwkunde is tussen de 3 en 4 jaar. Veel studenten lopen stage of doen een uitwisseling met een andere hogeschool of universiteit. Na een opleiding hbo architectuur kiezen veel afgestudeerden ervoor om door te studeren en zich te specialiseren, in bijvoorbeeld binnenhuis architectuur.

>> Vind hier jouw hbo-bachelor Architectuur!
>> Vind hier jouw hbo-master opleiding Architectuur!
>> Vind hier jouw mbo-opleiding Architectuur!
>> Vind hier jouw WO-Bachelor opleiding Architectuur!
>> Studeer de opleiding Architectuur in het buitenland!
 

Ga aan de slag als architect met een opleiding Architectuur!

De meeste studenten gaan na het afstuderen aan de slag als architect om ontwerpen voor woningen en gebouwen te maken. Deze schetsen en modellen worden gemaakt aan een ontwerptafel en op de computer. Een architect houdt zich bezig met het vormgeven van gebouwen en woningen. Het gaat om de planning, coördinatie en behandeling van bouwprojecten, en het onderzoeken en controleren van de werkzaamheden.

Wil jij je specialiseren in binnenhuis architectuur?

Met een opleiding architectuur of bouwkunde kun je je richten op bijvoorbeeld de buitenomgeving (tuin of landschap), binnenshuis architectuur, zoals het inrichting van woningen en gebouwen of werken binnen de publieke sector zoals bij een gemeentebestuur. Je kunt een opleiding hbo architectuur volgen, maar je kunt ook een opleiding architectuur op mbo niveau volgen.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's