Opleidingen met de studierichting Informatica en IT

De wereld is de afgelopen decennia snel veranderd. De opkomst van computers en het internet is nog niet eens zo lang geleden. Maar inmiddels speelt ICT een steeds grotere rol in de samenleving. En hierdoor is er altijd gebrek aan specialisten in dit vakgebied. Met deze opleidingen in de richting Informatica & IT ben jij klaar voor een mooie carrière!
Weergave 1-50 van 333 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 333 resultaten
1
2
3
4
...
7

Ondersteun het bedrijfsleven met jouw IT kennis

Bedrijven steunen voor een groot deel op ICT. Zowel kleine bedrijven als grote multinationals kunnen niet overleven zonder jouw kennis van de informatica. Want dankzij de specialistische software kunnen bedrijfsstromen sneller en efficiënter verlopen. Maar ook iets simpels als een goed lopend mailverkeer, is essentieel voor elke onderneming. De opleiding Business IT & Management bereidt je voor op het bedrijfsleven. Je bent voortdurend bezig met de nieuwste ontwikkelingen en weet problemen snel op te lossen.

Ontwikkel nieuwe software

Vind je het interessant om zelf software te ontwikkelen en de bestaande programma's verder te ontwikkelen? Dan sluit de opleiding Software Engineering perfect aan op jouw toekomstbeeld. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met financiële of met logistieke systemen. Je bedenkt manieren waarop de software beter kan worden aangepast aan de behoeften van de klant. Je analyseert, ontwerpt en realiseert waardoor jij je opdrachtgever een totaalpakket kunt bieden.

Verken je technische kant met de opleiding Technische Informatica

Voor de opleidingen in de richting Informatica & IT moet je technisch goed onderlegd zijn. En dat geldt nog meer als je voor de studie Technische Informatica kiest. Je gaat bezig met programmeren en procesbesturing. En je weet precies hoe de een robot, medische apparatuur of een mobieltje in elkaar zit. Werkt iets niet? Dan weet jij een creatieve manier om dit te verhelpen.

informatica en it studies

Bron: Great Content

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's