Techniek opleidingen en studierichtingen

Techniek is bedacht én gemaakt door mensen. Overal om je heen vind je techniek, waar en wanneer je ook bent. Kleren, tafels, pennen, smartphone's en auto's zijn allerlei voorbeelden van technische toepassingen. Je leert hoe en waarom mensen bepaalde techniek bedacht en gemaakt hebben. Tegelijkertijd ga je ook zelf aan de slag om dingen te bedenken én te realiseren.
Weergave 1-50 van 680 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 680 resultaten
1
2
3
4
...
14

De vele disciplines binnen de techniek

Binnen de techniek bestaan vele disciplines, te weten Architectuur en Bouwkunde, Autotechniek, Bouw en Constructie, Elektrotechniek, Energie, Houtbewerking, Industrie, Technologie en Werktuigbouwkunde. Deze technische vakgebieden zijn eenvoudig terug te vinden op onze website, zodat je hierbinnen gemakkelijk een opleiding kunt vinden die bij je past. Je hoeft niet bang te zijn dat je na de afronding van je opleiding geen beroep kunt vinden. De techniek staat nooit stil; de vraag hiernaar is dan ook nog steeds erg groot.

Technische opleidingen

Wil jij graag dingen repareren, aanleggen en bouwen? Of wil je dingen bedenken en ontwerpen? Houdt je van onderzoeken, analyseren, berekenen en meten? Dan zijn er genoeg technische opleidingen te vinden die perfect bij jouw wensen aansluiten. Wat dacht je van de opleiding industrieel ontwerper, bouwkunde of misschien wel automotive? Waar je hart ook ligt, het is allemaal mogelijk ongeacht je niveau. Er worden talloze opleidingen aangeboden op onder andere MBO, HBO en WO niveau.

Beroepsveld van de opleidingen binnen de techniek

Nadat je een opleiding in de techniek succesvol afgerond hebt, kun je talloze kanten op afhankelijk van je gevolgde opleiding. Zo kun je met de opleiding elektrotechniek een beroep gaan uitoefenen zoals productontwerper, automatiseringsdeskundige of elektrotechnisch ingenieur. Ben jij liever in de toekomst actief binnen de medische wereld, dan wordt jij met een biomedische technologie opleiding misschien wel een biomedicus waarbij je ziektes als kanker gaat verkennen en je bezig gaat houden met het voorkomen en genezen van dergelijke ziektes.

Techniek studie

Bron: Great content

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's