Fysiotherapeut worden

Werk jij graag met je handen en ga je graag met mensen om? Die twee kwaliteiten kun je combineren in je werk als fysiotherapeut. Bovendien zullen fysiotherapeuten altijd nodig zijn om mensen te ondersteunen en van dienst te zijn. Dat maakt de opleiding fysiotherapie een uitstekende studiekeuze.
Weergave 1-11 van 11 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-11 van 11 resultaten

Waarom fysiotherapie?

fysiotherapie studerenEen fysiotherapeut is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces wanneer iemand letsel heeft opgelopen of last heeft van lichamelijke klachten. Opleidingen voor fysiotherapeuten worden dan ook overal in Nederland gegeven, omdat deze beroepsgroep erg belangrijk is en altijd nodig zal blijven.

Toelating en inhoud

Fysiotherapie is een HBO opleiding, die kan worden gevolgd met een havo of een vwo diploma. Op sommige instituten kan ook met een toelatingstest nog worden gekozen voor deze fysiotherapeutische opleidingen. Tijdens de opleiding zal de focus zowel liggen op de praktische invulling van het fysiotherapeutische vak als op de theorie. Daarbij vormt biologie in het bijzonder een belangrijk deel van de opleiding, omdat de anatomie van het menselijk lichaam aan de basis ligt van het vak fysiotherapie.

Iets voor mij?

Studenten die kiezen voor opleidingen in fysiotherapie hebben weliswaar geen baangarantie, maar wel een grote kans op het vinden van een baan. De werkgelegenheid voor een fysiotherapeut in Nederland is op dit moment goed en bovendien is deze functie ook altijd te beoefenen in andere landen. Wie graag werkt met mensen en graag helend bezig is, heeft aan de fysiotherapeutische opleidingen dan ook een goede keuze. Ga na het volgen van één van de opleidingen aan de slag in dienst van een ziekenhuis of een revalidatiecentrum, of kies ervoor om een eigen praktijk voor fysiotherapie te beginnen. Met de opleidingen is het ook mogelijk om een fysiotherapeut te worden die gespecialiseerd is, bijvoorbeeld in sportblessures.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's