Verpleegkundige opleidingen

Werk jij graag met je hart? Wil je graag mensen verzorgen? Volg dan één van de opleidingen in de verpleegkunde. Daarna kun je een baan vinden als wijkverpleegkundige, kraamverzorgster, bedrijfsverpleegkundige of woonbegeleider.
Weergave 1-28 van 28 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-28 van 28 resultaten

De inhoud van een opleiding in de verpleegkunde

Er zijn verschillende soorten opleidingen in de verpleegkunde. Daarbij leer je hoe je patiënten met een aandoening, ziekte of handicap moet verzorgen en verplegen. Je krijgt les in ethiek, psychologie, pedagogiek, geneeskunde, organisatiekunde, fysiologie en de anatomie van het menselijk lichaam. Bij de opleiding wordt er ook stage gelopen en er zijn veel praktijkoefeningen. Alle opleidingen zijn zowel in voltijd of deeltijd te volgen. Er is ook een variant waarbij je kunt leren en werken tegelijk. De opleidingen duren ongeveer vier jaar. De verkorte versie van twee jaar kan gevolgd worden als je al enige ervaring in de verpleegkunde hebt opgedaan.

Waar kun je werken na de opleiding als verpleegkundige?

Na de opleiding verpleegkunde kun je bij ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en verpleeghuizen aan de slag. Je kunt een baan vinden in de gehandicaptenzorg en de thuiszorg. Solliciteer bijvoorbeeld als psychiatrisch verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg of als sociaal verpleegkundige bij de GG & GD. Steeds meer bedrijven vragen om een bedrijfsverpleegkundige en in de kraamzorg zijn verpleegkundigen ook welkom. Je kunt na specialisatie ook nog een baan vinden als ambulanceverpleegkundige, intensive care verpleegkundige of als kinderverpleegkundige. Leidinggevende functies zijn er ook. Denk bijvoorbeeld aan hoofdverpleegkundige of praktijkopleider in allerlei instellingen.

verpleegkunde studeren

De belangrijkste eigenschappen van een verpleegkundige

In de zorg werk je samen met artsen, diëtisten en fysiotherapeuten. Samenwerken is daarom erg belangrijk. Daarbij zijn sociale vaardigheden een must en je moet goed kunnen communiceren. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben is hierbij ook belangrijk en je hebt inlevingsvermogen in de patiënt. Voor mbo opleidingen in de verpleegkunde kun je het MDGO VZ en het MDGO VP overleggen. Voor hbo opleidingen heb je een mbo-4, havo of vwo diploma nodig.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's