Opleidingen in de zorg

Gezondheid en welzijn is een schitterend vakgebied waarin je anderen kunt helpen. Op welke manier jij dat wilt doen, is aan jou. Want er zijn genoeg keuzemogelijkheden. Lees hieronder meer over alle mogelijkheden die er zijn.
Weergave 1-50 van 382 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 382 resultaten
1
2
3
4
...
8

Gezondheid en welzijn

Draag jij graag de zorg voor andere mensen om je heen? Is de gezondheid en welzijn het vak waarin jij later wilt werken? Dan is gezondheid en welzijn wat bij jou past. Je zult hierbij mensen helpen meer bewust te maken. Hierdoor kunnen zij verantwoordelijk met hun lichaam omgaan. Maar ook de mentale gezondheid is een belangrijk deel in deze opleidingen.

Thuisstudie of klassikaal

De opleidingen van gezondheid en welzijn zijn door heel Nederland te volgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dit thuis, op afstand te doen. Of zit je liever in een klas met anderen studenten? Dan is dat mogelijk bij een een van de vele onderwijsinstellingen die je hier op Studentum.nl vindt.

Opleidingen in dit vakgebied

Wanneer je kiest voor een opleiding in de sector gezondheid en welzijn kan je nog voor een aantal deelgebieden kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de fysiotherapie. Daarnaast heb je het voordeel dat een fysiotherapeut altijd nodig zal zijn. Je kunt ook kiezen voor geneeskunde en medicijnen. Hierbij leer je alles over medicijnen. Na het volgen van de opleiding kan je aan de slag als apothekersassistente, huisarts of tropenarts. Maar je kunt natuurlijk ook de schoonheid richting op gaan. Hierbij zal je alles leren over persoonlijke verzorging. Verder is tandverzorging ook een van de opleidingen die onder gezondheidszorg en welzijn horen. Na deze opleiding kan gaan werken als tandartsassistent(e). Maar ook als je verpleegkundige wilt worden is dit jou vakgebied. Na de opleiding kan je op zoek gaan naar een baan als woonbegeleider, bedrijfsverpleegkundige, kraamverzorger of wijkverpleegkundige. Tot slot kan je ook voor een van de verzorging opleidingen, erg handig nu er sprake is van de vergrijzing. Deze mensen hebben de zorg hard nodig. Daarom zal de zorgsector altijd blijven groeien. Het is zeker een overweging waard.

Het kiezen uit een van de opleidingen

zorg en welzijnHeb je al een aardig beeld gekregen van welke kant je op wilt gaan? Dan kan je verder kijken naar de opleidingen die op dat gebied worden aangeboden. Je zult al snel zien dat de opleidingen op vele plaatsen gevolgd kunnen worden. Dit zal het kiezen zeker makkelijker maken.

 

Bron: Great Content

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's