Geneeskunde studeren en de beste opleidingen

Droom jij ervan om dokter te worden? Wil je graag mensen voorzien van de juiste medicijnen? Dan zijn opleidingen in Geneeskunde & Medicijnen een uitstekende keuze. Daarna kun je jouw droom in de Geneeskunde tot werkelijkheid maken en als huisarts, apothekersassistente of als tropenarts gaan werken.
Weergave 1-50 van 55 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 55 resultaten
1
2

De opleidingen in Geneeskunde & Medicijnen

Opleidingen in de Geneeskunde & Medicijnen zijn intensieve opleidingen die praktijkgericht zijn. In totaal duren de opleidingen ongeveer vier tot zes jaar. In de eerste jaren krijg je de vakken biologie, wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Daarnaast leer je veel over het menselijk lichaam. De opleidingen worden gegeven in de vorm van vaardigheidstrainingen, patiëntencolleges, werkgroepen, snijzaalpractica en hoorcolleges. Je krijgt les in de werking van medicijnen en het gebruik ervan door patiënten. Je loopt stage in een ziekenhuis of een verpleeghuis. De jaren erna krijg je kennis over verschillende ziekten. Je leert diagnoses stellen, behandelingen kiezen en hoe je een lichamelijk onderzoek moet uitvoeren. In de laatste jaren loop je als coassistent mee met een arts.

Na de opleidingen als geneeskundige aan de slag

Na een opleiding in Geneeskunde en Medicijnen kun je overal werk vinden. Je kunt bijvoorbeeld direct als geneeskundige aan de slag bij arbodiensten, bloedbanken, consultatiebureaus, trombosediensten, verzekeringsmaatschappijen, GGD's, ziekenhuizen en uitkeringsinstanties. Je kunt je ook gaan specialiseren als gynaecoloog, fertiliteitsarts, chirurg of kinderarts. Na de opleiding in Geneeskunde & Medicijnen kun je ook aan het werk bij een farmaceutisch bedrijf of als wetenschappelijk onderzoeker bij een onderzoeksinstituut.

Welke competenties heeft een geneeskundige in huis?

Een geneeskundige moet goed kunnen analyseren en zowel zelfstandig als samen kunnen werken. Daarnaast ben je besluitvaardig en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt goed luisteren en je bent sociaal vaardig en communiceert helder. Bij de vooropleiding voor de opleidingen Geneeskunde & Medicijnen zijn de vakken biologie en natuurkunde belangrijk in je pakket van een mbo-4, havo en een vwo diploma.

Geneeskunde en medicijnen studeren

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's