Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Mbo Hospitality & Events Management

Business School Notenboom
Samenvatting
Eindhoven, Hilversum, Maastricht
MBO
Nederlands
Voltijd
2 jaar
Startdata
Eindhoven
Jaarlijks in september  (Nederlands)
Hilversum
Jaarlijks in september  (Nederlands)
Maastricht
Jaarlijks in september  (Nederlands)

Mbo Hospitality & Events Management

Hospitality & Events Management

OVERZICHT

De opleiding Hospitality en Events Management mbo is een gevarieerde opleiding vol spanning en uitdaging. Organiseren, gastvrijheid en creativiteit komen hier samen. Een gouden combinatie in deze tijd waarin de evenementenindustrie bruisender is dan ooit. En waarin alles draait om beleving en een optimale service. Ben jij een ondernemend type? Maak je het een ander graag naar de zin? Hou je van organiseren en wil je graag leren hoe je dit vanuit een zakelijk en commercieel oogpunt doet? Dan is het deze hospitality management mbo opleiding echt iets voor jou!

Hospitality en Events Management mbo: een brede opleiding

De hospitality management mbo opleiding heeft niveau 4 en duurt twee jaar. In die twee jaar leer je alles over de inrichting en organisatie van hotels en restaurants. Het is daarmee een combinatie van de opleidingen mbo Hotelschool en mbo Event management. Je doet zowel inhoudelijke kennis op, als vaardigheden op het gebied van bedrijfsvoering. Je leert alles over:

 • food & beverage
 • de praktijk in de keuken
 • front office management
 • het functioneren van alle verschillende afdelingen
 • de operationele processen in hotels

Daarnaast ontwikkel je je persoonlijk. Je leert:

 • gastvrij te zijn
 • te serveren
 • te communiceren en te presenteren
 • problemen op te lossen
 • een ondernemingsplan op te stellen

Beide leerjaren sluit je af met een stage in een (internationaal) hotel of andere organisatie in de gastvrijheidssector. Heb je beide stageperiodes en al je vakken succesvol afgerond? Dan ontvang je na twee jaar hard werken je diploma Hospitality en Events Management.

Toekomstperspectief

DIPLOMA HOSPITALITY & EVENTS MANAGEMENT

Met je diploma op zak heb jij een schat aan kennis en praktijkervaring voor een carrière in de horeca, toerisme en evenementen. Je bent klaar voor een gevarieerde baan waarbij je goed moet kunnen plannen en organiseren, maar ook veel product- en mensenkennis nodig hebt. Ben jij een echte ondernemer en open je straks je eigen restaurant in Amsterdam? Of word je financieel manager bij dat luxe resort in Portugal? Met je diploma Hospitality Management ligt de wereld voor je open!

Videopresentatie

Toelatingseisen

Om toegelaten te kunnen worden aan deze opleiding, moet je voldoen aan één van de onderstaande eisen. Daarnaast word je altijd uitgeneodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

 • Havo-diploma
 • Vwo-diploma
 • Mbo4-diploma

Beschik je niet over één van bovenstaande diploma's en ben je 21 jaar of ouder? Dan ben je toelaatbaar middels een 21+ toelatingstest.

Kosten

Wil je meer weten over de precieze kosten van deze opleiding?

Business School Notenboom

Business School Notenboom biedt mbo-, hbo- en associate degree-opleidingen aan op het gebied van Bedrijfskunde en Hospitality en Events Management. Onze hbo-opleidingen zijn bekroond met het zegel ‘Topopleiding’, waarmee ze behoren tot de allerbeste opleidingen van Nederland. Business School Notenboom...


Lees meer over Business School Notenboom

Contactgegevens Business School Notenboom

Business School Notenboom

Beukenlaan 145
5616 VD Eindhoven

 Bekijk telefoonnummer
www.notenboom.nl


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's