Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Mbo International Business & Trade Management

Business School Notenboom
Samenvatting
Eindhoven, Hilversum, Maastricht
MBO
Nederlands
Voltijd
2 jaar
Startdata
Eindhoven
Jaarlijks in september  (Nederlands)
Hilversum
Jaarlijks in september  (Nederlands)
Maastricht
Jaarlijks in september  (Nederlands)

Mbo International Business & Trade Management

Mbo International Business & Trade Management - Business School Notenboom

OVERZICHT

Tijdens deze mbo-opleiding in International Business word jij klaargestoomd voor een internationale carrière. Een carrière in een wereld die altijd in beweging is. Je leert te herkennen waar kansen liggen en hoe je daar op in springt. Bovendien start je met je medestudenten een eigen handelsbedrijf. Een prachtige kans om al tijdens je studie je handelsgevoel te ontwikkelen. Deze opleiding in mbo International Business is op niveau 4 en duurt twee jaar.

Wat houdt deze mbo-opleiding in International Business in?

De opleiding International Business & Trade Management is een combinatie van de studies mbo International Business en mbo Handel. Je leert alles over inkoop en verkoop, import en export, over plannen en coördineren, verkoopprocessen en ondersteunende processen. Hiernaast wordt je ook geleerd om zakelijk en commercieel te zijn. Commerciële activiteiten zoals acquireren, onderhandelen en het onderhouden van relaties met klanten, leveranciers en logistieke partners komen ruim aan bod.

Daarnaast werk je aan je personal skills. Je leert onder andere:

  • IT-, communicatie- en presentatievaardigheden
  • Engels en nog een vreemde taal
  • marketing- en salesvaardigheden
  • buitenlandse klanten te woord te staan
  • ondernemend en ethisch denken en handelen

Alle opgedane kennis breng je in de praktijk bij het werken aan een ondernemingsplan voor een door jou bedachte businessformule. Ook loop je aan het eind van beide studiejaren stage bij een internationaal bedrijf in de groothandel. Sluit je beide stages en al je vakken met goed gevolg af? Dan heb jij na twee jaar je mbo in International Business afgerond!

Videopresentatie

Toekomstperspectief

DIPLOMA MBO INTERNATIONAL BUSINESS & TRADE MANAGEMENT

Na het behalen van je diploma ben jij klaar voor de arbeidsmarkt. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als bedrijfsleider in de retail, of in een commerciële functie bij een multinational. Of misschien start je wel je eigen bedrijf? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook doorstromen naar een vervolgstudie in het hbo is een optie. De wereld ligt voor je open!

Toelatingseisen

Om toegelaten te kunnen worden aan deze opleiding, moet je voldoen aan één van de onderstaande eisen. Daarnaast word je altijd uitgeneodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

  • Havo-, vwo- of mbo4-diploma
  • Beschik je niet over één van bovenstaande diploma's en ben je 21 jaar of ouder? Dan ben je toelaatbaar middels een 21+ toelatingstest.

Kosten

Wil je meer weten over de precieze kosten van deze opleiding?

Business School Notenboom

Business School Notenboom biedt mbo-, hbo- en associate degree-opleidingen aan op het gebied van Bedrijfskunde en Hospitality en Events Management. Onze hbo-opleidingen zijn bekroond met het zegel ‘Topopleiding’, waarmee ze behoren tot de allerbeste opleidingen van Nederland. Business School Notenboom...


Lees meer over Business School Notenboom

Contactgegevens Business School Notenboom

Business School Notenboom

Beukenlaan 145
5616 VD Eindhoven

 Bekijk telefoonnummer
www.notenboom.nl


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's