Leefstijl- en preventie coach totaal opleiding

EFAA, In Weert
Tijdsduur
5 modules
Tijdsduur
5 modules
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Het is voor fitness trainers, personal trainers, maar ook voor Gewichtsconsulenten, fysiotherapeuten, diëtisten en leefstijl adviseurs cruciaal op up to date te blijven met de nationale en internationale richtlijnen op gebied van gezond bewegen en goede voeding.

Er wordt veel onderzoek gedaan en regelmatig vernieuwen de adviezen vanuit de World Health Organization en Gezondheidsraad. Deze 2 daagse opleidingsmodule geeft inzicht in de twee belangrijkste leefstijl richtlijnen in de wereld, de beweeg- en preventierichtlijn van de WHO en de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad.

Het gezond leven recept ontrafeld!
Samengevat bevatten de beweeg- en voedingsrichtlijnen het meest uitgebreide en unieke preventieve leefstijl recept. Aangevuld met de visie en ervaringen vanuit de Blue Zones hebben we een recept in handen, waarvan je zou willen en hopen dat iedereen dat recept toepast en daar de vruchten van plukt.

Wij noemen dit totaal recept Nieuwe Gezondheid!

Toepassing en implementatie, de grote uitdaging!
De visie van EFAA is om deze Nieuwe Gezondheid visie en kennis te verspreiden en massaal toe te passen. Passen wij collectief deze richtlijnen toe, dan zal er een significante daling plaatsvinden van chronische aandoeningen, onder alle leeftijd groepen. Wij als trainers, coaches en adviseurs zien wekelijks miljoenen mensen en met de juiste informatie en middelen kunnen we meer gaan betekenen dan uitsluitend sport adviezen geven en ondersteuning bieden.

In deze opleiding krijg je niet alleen inzicht in de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad en de World Health Organization, ook ontvang je middelen om dit gemakkelijk met leden/klanten/cliënten te communiceren en eventueel een compacte persoonlijke analyse en advies toe te passen.

Toelatingseisen

Voor wie?

De doelgroep voor deze opleiding zijn aanstaande leefstijlcoaches met bij voorkeur een certificaat op gebied van anatomie, fysiologie, trainingsleer en/of leefstijl begeleiding. Dat kan zijn een fitness diploma, fysiotherapie, sportmassage, Gewichtsconsulent of professionele leefstijladviseurs. Doelstelling van deze aanpak is mensen adviseren, ondersteunen en coachen naar een duurzaam gezondere leefstijl en een gezonder gewicht. Het is tevens een doelstelling om mensen te begeleiden naar een hogere mate van zelfmanagement op gebied van gezond bewegen en goede voeding.

Het aantal contacturen van deze opleiding bevat 4 x 6 uur, met 40 tot 80 uur zelfstudie tijd. Voor de start van deze opleiding ontvangt de deelnemer een aantal e-learning cursussen ter voorbereiding op de lesdagen.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Leefstijl- en preventie coach totaal opleiding en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
EFAA
Lifestyle Vitae
Houtstraat 14
6001 SJ Weert

Welke opleidingen kun je volgen bij EFAA?

EFAA is gespecialiseerd in opleidingen voor fitnesscoaches, personal trainers en leefstijlcoaches. Alle opleidingen zijn gericht op duurzaam bewegen. Het gaat dus niet om snelle resultaten, maar om het effect op de lange termijn. Kun jij je vinden in deze visie?...

Lees meer over EFAA