Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Mentaal Coaching opleiding

EFAA
Samenvatting
Weert
2 dagen
   
MBO

Mentaal Coaching opleiding

De Leefstijlcoach opleiding!
De fitnessbranche ontwikkelt zich op hoog tempo, maar de behoeften van de klanten lopen daar misschien nog wel op voor. Mensen gaan tegenwoordig naar sportcentra om geholpen te worden, een stok achter de deur te krijgen, een helpende hand. Vaak heeft men al diverse pogingen gedaan en wil men het nu eens goed aanpakken. Veel mensen hebben dan meer nodig dan een trainingsschema en algemene begeleiding. Iets meer persoonlijke aandacht, iets meer diepgang in de leefstijl en motieven, maar ook iets meer diepgang in de aanwezige of juist niet aanwezige intrinsieke motivatie, is waar veel mensen behoefte aan hebben. Ze zoeken een manier om de routine te doorbreken, om nu echt resultaat te behalen.

Kennis op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer is een belangrijke basis, maar een coach weet ook motivational intervieuwing toe te passen, kent de oorsprong van gedrag en heeft hulpbronnen in zijn/haar gereedschapskist om samen met de deelnemer te sleutelen aan een sterkere motivatie naar duurzaam resultaat. Deze opleiding reikt niet alleen de kennis aan, ook worden practische hulpmiddelen aangereikt die in de praktijk meteen toegepast kunnen worden.

Toelatingseisen

Voor wie?

De doelgroep voor deze opleiding zijn aanstaande leefstijl coaches met bij voorkeur een certificaat op gebied van anatomie, fysiologie, trainingsleer en/of leefstijl begeleiding. Dat kan zijn een fitness diploma, fysiotherapie, sportmassage, Gewichtsconsulent of professionele leefstijladviseurs. Kennis van de WHO Global Guidelines of Physical Activity for Health en de Gezondheidsraad Voedingsrichtlijn is een must, bij voorkeur eerst module 1 volgen van de Leefstijlcoach opleiding.

Doelstelling van het programma is mensen adviseren, ondersteunen en coachen naar een duurzaam gezondere leefstijl en een gezonder gewicht. Het is tevens een doelstelling om mensen te begeleiden naar een hogere mate van zelfmanagement op gebied van gezond bewegen en goede voeding.

Het aantal contacturen van deze opleiding bevat 2 x 6 uur, met 20 tot 40 uur zelfstudie tijd. Voor de start van deze opleiding ontvangt de deelnemer een aantal e-learning cursussen ter voorbereiding op de lesdagen.

EFAA

Welke opleidingen kun je volgen bij EFAA?

EFAA is gespecialiseerd in opleidingen voor fitnesscoaches, personal trainers en leefstijlcoaches. Alle opleidingen zijn gericht op duurzaam bewegen. Het gaat dus niet om snelle resultaten, maar om het effect op de lange termijn. Kun jij je vinden in deze visie?...


Lees meer over EFAA

Meer informatie? Vul hieronder je gegevens in. Dit is vrijblijvend!

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mentaal Coaching opleiding en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens EFAA

EFAA

Lifestyle Vitae
Houtstraat 14
6001 SJ Weert

 Bekijk telefoonnummer
www.efaa.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Mentaal Coaching opleiding? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's