Gedragswetenschappen opleidingen en studierichtingen

Wil jij graag weten waarom sommige kinderen niet niet goed kunnen meekomen in de klas? Wil jij meer weten over stoornissen en waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen? Dan zijn de opleidingen in Gedragswetenschap jou op het lijf geschreven. Beroepen als Klinisch psycholoog en psychotherapeut of levensloopcoach liggen dan voor het oprapen.
Weergave 1-5 van 5 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-5 van 5 resultaten

De opleidingen in Gedragswetenschap uitgelegd

De gedragswetenschapper onderzoekt de gedragingen van de cliënt. Dit kunnen volwassenen en kinderen zijn of de familieleden van de cliënt. Het kan ook een delinquent zijn of een leerling op school. Bij deze opleidingen in Gedragswetenschap krijg je bijvoorbeeld les in vakken zoals logica, cognitiefilosofie, wijsgerige antropologie en ethiek. Andere vakken die worden behandeld zijn pedagogiek, diagnostiek, psychologie en sociale filosofie. De opleidingen in Gedragswetenschap duren ongeveer twee tot drie jaar en zijn in voltijd en in deeltijd te volgen. De opleidingen op hbo- en wo-niveau worden vaak afgesloten met een scriptie in een gekozen onderwerp binnen de Gedragswetenschap.

Welke functies kun je uitoefenen na deze opleidingen in Gedragswetenschap?

Na deze opleidingen in de Gedragswetenschap kun je overal gaan werken. Je kunt werkzaam zijn in een ziekenhuis, een zorginstelling, het onderwijs, een Justitiële Jeugdinrichting, bij de GGZ of instellingen zoals het RIAGG of Jeugd & Gezin. De functies die uitgeoefend kunnen worden na deze opleidingen in Gedragswetenschap zijn onder andere gezondheidszorgpsycholoog, klinisch neuropsycholoog, maatschappelijk medewerker, intern begeleider op een school of psycholoog.

De benodigde competenties voor deze opleidingen

Voor deze opleidingen in de Gedragswetenschap zijn er een aantal competenties van belang. Zo zijn de competenties sensitiviteit, empathie, analytisch vermogen, luisteren en omgang met jongeren heel belangrijk. Daarbij gaat het om de discipline en het doorzettingsvermogen om kinderen en volwassenen net zolang te blijven helpen totdat ze weer verder kunnen in het leven. Voor al deze opleidingen in Gedragswetenschap is er een mbo diploma of een havo diploma nodig.Gedragswetenschap studie

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's