Cursussen & Trainingen

Postacademische Leergang Arbeidsrecht

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Deeltijd

Over deze opleiding

Tijdens de PALA van Erasmus Academie worden tien dagen de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen op een hoog praktisch en juridisch dogmatisch niveau behandeld.

Inhoud van de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA)

Arbeidsrecht is een dynamisch rechtsgebied en volop in beweging; het beoefenen van arbeidsrecht vereist dan ook specialistische kennis. De PALA heeft juist als doel u verder te specialiseren in de verschillende onderdelen van het arbeidsrecht.

Na een inleiding in het algemene arbeidsrecht, wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan het CAO recht en het medezeggenschapsrecht. Na deze doorloop volgt het ontslagrecht en de ontslagvergoedingen. Na de overgang van ondernemingen, rechten en plichten komen ten slotte de bijzondere onderwerpen als het arbeidsrecht en faillissement, de statutair directeur en de doorwerking van het EU recht aan bod. Uiteraard komen ook de veranderingen met betrekking tot de Wwz nog uitgebreid aan bod.

Na het volgen van de PALA bent u niet alleen expert op het terrein van het arbeidsrecht, maar ook uiterst deskundig en gewapend op het gebied van de Wwz en andere relevante thema's. Specialistische kennis waarmee u als jurist in de praktijk direct aan de slag kunt.

De leergang is ontwikkeld in samenwerking met het Hugo Sinzheimer Instituut van de Universiteit van Amsterdam.

Diploma

certificate

Kosten

2019 instellingstarief5350 EUR2019 wettelijk tarief5350 EUR2019 niet-EU/EER studenten5350 EUR

Erasmus Universiteit Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Kies je voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), dan kies je voor een internationaal georiƫnteerde topuniversiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. De EUR kenmerkt zich door een moderne kijk op de wetenschap en de...

Lees meer over Erasmus Universiteit Rotterdam