Samenvatting
Rotterdam
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Bachelor in PsychologieBachelor in Psychologie

Wil je menselijk gedrag beter begrijpen? Wil je mensen of organisaties helpen om hun problemen op een professionele manier op te lossen? Kies dan de beste bacheloropleiding Psychologie van Nederland.

Het programma werkt met de kleinschalige activerende methode van probleemgestuurd onderwijs. Daarbij werk je steeds in kleine groepen van 10 studenten aan problemen waarmee psychologen zich dagelijks geconfronteerd zien. Samen met je medestudenten los je psychologische vraagstukken op over onderwerpen als het geheugen, angst, burn-out, leren, groepsgedrag et cetera. Op deze manier maak je kennis met de psychologische praktijk in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg. De opleiding is toepassingsgericht. Je verwerft dus niet alleen veel kennis van de belangrijkste psychologische theorieën, maar je ontwikkelt tijdens de practica ook de psychologische basisvaardigheden die nodig zijn om het beroep van psycholoog te kunnen uitvoeren. Hierbij kun je denken aan psychologische gespreksvaardigheden, diagnostische vaardigheden en
interventievaardigheden, maar er is ook veel aandacht voor de training van
wetenschappelijke onderzoeks- en schrijfvaardigheden.

Keuzegids Universiteiten 2013 heeft Psychologie aan de EUR de titel 'top-opleiding' gegeven. De opleiding is ook al 10 jaar achtereen door Elsevier verkozen tot de beste Psychologie opleiding van Nederland.

Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Psychologie

Als afgestudeerd psycholoog aan de Erasmus Universiteit kun je in veel functies aan de slag. Vooral in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en het onderwijs, waar veel psychologen van oudsher werken. Ben je meer geïnteresseerd in wetenschap? Met de opleiding Psychologie ben je ook goed voorbereid op een carrière als onderzoeker.

Vraag de gratis brochure aan

Diploma

Bachelor in  Psychologie

Toekomstperspectief

Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Psychologie

Met een afgeronde bachelor in Psychologie word je toegelaten tot de masteropleiding in Psychologie, die tot de top van Nederland behoort. We leiden je op tot een kritische professional, met goede theoretische kennis en uitstekende onderzoeks- en praktijkvaardigheden. Na je master kun je als onderzoeker of behandelend psycholoog aan de slag in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven of het onderwijs.

Toelatingseisen

Psychologie is een numerus fixus opleiding. Je kan worden toegelaten met:

  •     Toelatingseisen vwo
  •     Toelatingseisen hbo en wo-propedeuse
  •     Toelatingseisen ouder dan 21 jaar (Colloquium Doctum)
  •     Toelatingseisen buitenlands diploma

Kosten

2020 wettelijk tarief2143 EUR

Erasmus Universiteit Rotterdam

Kies je voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), dan kies je voor een internationaal geori├źnteerde topuniversiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. De EUR kenmerkt zich door een moderne kijk op de wetenschap en de...


Lees meer over Erasmus Universiteit Rotterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Psychologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam

Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Psychologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's