Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Algemeen secretaresse

Florijn College
Samenvatting
Breda
3 jaar
   
MBO
Nederlands

Videopresentatie

Wil jij een sfeerimpressie krijgen van de secretariële opleidingen die Florijn College aanbiedt? Bekijk dan het filmpje om een impressie te krijgen over de mbo-opleidingen.

Over deze opleiding

Mbo-opleiding Algemeen SecretaresseWil jij secretaresse worden?

De mbo-opleiding Secretariële beroepen (Algemeen Secretaresse) is gericht op de essentie van het secretaresseberoep: het beheren van informatie in allerlei vormen van schriftelijke communicatie in het Nederlands od een moderne vreemde taal. Je leert hoe je informatie kunt  uitwerken, bewerken opstellen en afhandelen.

Taken van de opleiding Algemeen Secretaresse

Als secretaresse draag je veel verantwoordelijkheden op het gebied van organiseren, plannen en coördineren. Je maakt afspraken met klanten en je ondersteunt andere afdelingen en managers op het gebied van verwerken van gegevens. Enkele kerntaken van de mbo-opleiding Algemeen Secretaresse zijn onder andere het verzorgen van:

  • bijeenkomsten en vergaderingen
  • de correspondentie tussen klanten en organisaties
  • de (elektronische) post en het archief

Diploma

Nadat je de mbo-opleiding hebt afgerond ontvang je het diploma voor Secretariële beroepen (Secretaresse) Crebo 93233.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Secretariële beroepen (Secretaresse) niveau 3 BBL, op het Florijn College is er het volgende instroomadvies:

  • vmbo-Economie (T, G, K, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talenl)
  • vmbo-techniek (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)
  • vmbo-zorg en welzijn (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)
  • vmbo-landbouw (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Algemeen secretaresse en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Algemeen secretaresse? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's