Bedrijfsadministratief medewerker

Florijn College
Samenvatting
Breda
2 jaar
   
MBO
Nederlands

Over deze opleiding

MBO opleiding Bedrijfsadministratief medewerkerDe opleiding Bedrijfsadministratief medewerker niveau 2 BOL op het Florijn College leert je het bijhouden van de financiële administratie. Je leert veel documenten netjes op te bergen, zodat ze later snel terug te vinden zijn. Je zorgt voor het verdelen van de binnenkomende post en verzamelt de post die moet worden verstuurd. Vaak voer je ook de gegevens in van allerlei rekeningen en andere papieren in de computer.

Kerntaken

De opleiding bestaat uit twee kerntaken:
1. Ondersteunende secretariële werkzaamheden verrichten:
- Verzorgen van ingaande en uitgaande post en goederen in ontvangst nemen
- Bezoekers ontvangen

2. Ondersteunende (financieel) administratieve werkzaamheden verrichten:
- Boekingsstukken ordenen en controleren
- Administratieve gegevens in een geautomatiseerd systeem invoeren
- Eenvoudige formulieren invullen

Toekomst

Als bedrijfsadministratief medewerker doe je licht administratief werk op de afdeling administratie van een bedrijf. Je helpt mee aan het bijhouden van de financiële administratie, de loonadministratie, computerboekhouding, de order- en voorraadadministratie. Je verzamelt, registreert en archiveert de cijfers en financiële gegevens. Hierdoor ontstaat inzicht in de financiële positie van de organisatie waarvoor je werkt. Alle bedrijven waarvoor een goede financiële administratie van belang is, hebben behoefte aan bedrijfsadministratief medewerker, maar ook: administratiekantoren, de belastingdienst, scholen, etc.

Diploma

Nadat je de MBO opleiding Bedrijfsadministratief medewerker hebt afgerond dan ontvang je ene diploma voor crebonummer: 90471.

Toekomstperspectief

De opleiding MBO opleiding Bedrijfsadministratief medewerker biedt een goede basis om door te groeien naar Boekhoudkundig medewerker of Administrateur.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Bedrijfsadministratief medewerker op het Florijn College moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

- VMBO- diploma basisberoepsgerichte leerweg met economie of wiskunde of een tweede moderne vreemde taal
- Relevante afgeronde niveau 1 opleiding

Optimale aansluiting:
Een diploma van de basisberoepsgerichte leerweg in de sector economie sluit het beste aan. Bij diploma’s van de basisberoepsgerichte leerweg van de andere vmbo-sectoren geeft een vakkenpakket met wiskunde de beste aansluiting. Een voldoende voor Nederlands is een pré.

Bij twijfel over plaatsing kan een test afgenomen worden bij het Servicecentrum Studie & Beroep.
Na aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek. Je doorstroomformulier moet dan in het bezit zijn van de intaker.

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bedrijfsadministratief medewerker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Bedrijfsadministratief medewerker? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's