Commercieel medewerker Financiële Dienstverlening

Florijn College
Samenvatting
Breda
3.5 jaar
   
MBO
Nederlands

Over deze opleiding

MBO opleiding Commercieel medewerker Financiële DienstverleningDe opleiding Commercieel medewerker Financiële Dienstverlening BOL Niveau 4 op het Florijn College leidt je op om inzicht te krijgen in financiele kengetallen. Je leert alles wat je moet weten/kunnen voor een functie bij een verzekeringsmaatschappij, bank of assurantiekantoor. Je leert onder meer hoe je op een commerciële en klantvriendelijke manier met cliënten omgaat.

De opleiding werkt aan zes kerntaken:

- adviseren en verkopen van eenvoudige particuliere creditgelden
- adviseren en verkopen van particuliere financieringen
- adviseren en verkopen van particuliere betalingsverkeerproducten
- adviseren en verkopen van schadeverzekeringen en eenvoudige levensverzekeringen
- afhandelen van schades en claims
- beoordelen en accepteren van verzekeringen
Studenten van deze MBO opleiding oriënteren zich op veel aspecten van de financiële dienstverlening. Met deze opleiding kun je het niveau van een aantal opleidingsmodules van de Wet Financiële Dienstverlening halen, te weten ‘Basisopleiding Financiële Dienstverlening’, ‘Consumptief krediet’ en ‘Verzekeringen Schade’.

Belangrijke competenties tijdens deze MBO opleiding:

- analyseren van behoeften
- informeren en adviseren van cliënten
- gesprek kunnen voeren rondom het afsluiten van een verkooptransactie
- gebruik kunnen maken van informatie- en communicatietechnologie
- klantgericht handelen
- relaties beheren
- schades en claims kunnen accepteren of afwijzen

Praktijk

Om de theorie in de praktijk te oefenen ga je aan de slag met:
- Praktijksimulaties
- Excursies en onderzoeken
- Stage lopen / Beroepspraktijk: je leert en werkt in het bedrijfsleven of bij een instelling. Je leert hoe je allerlei beroepsvaardigheden in de praktijk toe kunt passen.

Toekomst

In de commerciële dienstverlening is het belangrijk om klantgericht te denken: je moet je constant afvragen wat de klant van je verwacht en hoe je het best op zijn behoeften kunt inspelen. En dat allemaal om een ’dienst op maat’ te leveren. Dit geldt ook voor het bank- en verzekeringswezen. Hier draait alles om diensten op het gebied van geld- en verzekeringszaken, zoals adviezen over hypotheken, levensverzekeringen, beleggingsvormen, vreemde valuta’s en reizen.

Nadat je de opleiding hebt afgerond weet en kun je alles voor een functie bij een verzekeringsmaatschappij, bank, assurantietussenpersoon, kleine en grote verzekeringskantoren of bij financiële adviesbureaus op gebied van hypotheken, sparen en beleggen en pensioenen.

Diploma

De opleiding wordt afgesloten door een of meerdere examens. Tijdens de opleiding wordt de studievoortgang bewaakt door het toetsen van competenties. Dit betekent dat de ontwikkeling van kennis, inzicht, houding en vaardigheden doorlopend wordt gevolgd. Ook kun je deelnemen aan externe WFT (Wet Financieel Toezicht) examens, die van belang zijn om in de toekomst in deze branche aan de slag te kunnen.

Nadat je de opleiding hebt afgerond ontvang je een diploma voor de opleiding Commercieel medewerker Financiële Dienstverlening met crebo: 90500.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Commercieel medewerker Financiële Dienstverlening op het Florijn Collegen moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:
- vmbo-economie (T, G, K)
- mbo-techniek (T met Economie, G met Economie)
- vmbo-zorg en welzijn (T met Economie, G met Economie)
- vmbo-landbouw (T met Economie, G met Economie)
- kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met wiskunde of economie of een 2e moderne vreemde taal
- overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO

Er wordt aanbevolen om een 2e vreemde taal in je examenpakket te hebben.

Het Florijn College wil dat jij de juiste opleiding kiest, daarom is er een intakeprocedure die zorgt voor plaatsing in de juiste studierichting. Volg je nu een opleiding op het VMBO, dan wordt er ook informatie gevraagd aan je decaan. Een intredetoets en/of assessment kan deel uitmaken van de toelating. De intakegesprekken starten in februari.

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Commercieel medewerker Financiële Dienstverlening en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Commercieel medewerker Financiële Dienstverlening? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's