Directiesecretaresse/managementassistent

Florijn College
Samenvatting
Breda
3 jaar
   
MBO
Nederlands

Videopresentatie

Over deze opleiding

Directiesecretaresse/managementsecretaresseVolg de de Directiesecretaresse/managementsecretaresse!

Ben jij een georganiseerd persoon? Houd jij je aan je afspraken en weet jij je omgeving te herinneren aan afspraken? Wat dacht je van een beroep als secretaresse van de directie?
De directiesecretaresse of managementassistente kan in elke arbeidsorganisatie terecht als secretaresse. De mbo-opleiding Secretariële beroepen (Directiesecretaresse/Managementassistente) niveau 4 is gericht op de werkzaamheden gedurende het hele proces van planning, opdrachtuitvoering tot afronding.

Taken Directiesecretaresse/managementsecretaresse

De directiesecretaresse heeft veel verantwoordelijkheden en taken. Een aantal kerntaken die je als secretaresse hebt na de mbo-opleiding Directiesecretaresse/managementsecretaresse van Florijn College zijn:

  • corresponderen
  • het coördineren van de organisatie
  • onderhouden van contact met klanten en organisaties
  • adviseren en ondersteunen van de directie
  • vergaderingen inplannen
  • de post en het archief

Waarom de Directiesecretaresse/managementsecretaresse op Florijn College?

Tijdens de mbo-opleiding Directiesecretaresse/Managementassistente op Florijn College word je opgeleid om alle voorkomende secretariële werkzaamheden kunt uitvoeren. Je gaat aan de slag met het opstellen, uitwerken, bewerken en afhandelen van allerlei vormen van schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert ook een actueel (elektronisch) archief bij te houden, en verwerkt en verzorgt de (elektronische) post.

Diploma

Nadat je bent afgestudeerd voor de opleiding Secretariële beroepen (Directiesecretaresse) Niveau 4 BBL ontvang je een diploma ‘Directiesecretaresse’ (twee moderne talen verplicht) met crebonummer: 93251.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Secretariële beroepen (Directiesecretaresse) Niveau 4 BBL moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen. Het Florijn College geeft het volgende instroomadvies:

- vmbo-Economie (T, G, K, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talenl)
- vmbo-techniek (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)
- vmbo-zorg en welzijn (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)
- vmbo-landbouw (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Directiesecretaresse/managementassistent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Directiesecretaresse/managementassistent? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's