Eerste verkoper

Florijn College
Samenvatting
Breda
2 jaar
   
MBO
Nederlands

Over deze opleiding

MBO opleiding VerkoopspecialistDe MBO opleiding Eerste Verkoper BBL Niveau 3 is gericht op het verkopen van producten. Je wordt opgeleid alseerste verkoper zodat je weet hoe je ruime kennis van het assortiment krijgt. Je leert hoe je producten op een aantrekkelijke manier presenteert en de klant goed adviseert.

De opleiding Eerste Verkoper kent de volgende kerntaken:

  • ontvangst en verwerking van goederen
  • leiden en afhandelen van verkooptransactie
  • verkoop en assortiment optimaliseren
  • verkopen, adviseren en verlenen van service

Toekomst

Als eerste verkoper heb je een uitvoerende rol en bent verantwoordelijk voor je eigen takenpakket. Je hebt een zeer ruime kennis van het assortiment. Je presenteert de producten op een aantrekkelijke manier en kunt de klant goed adviseren. Vanuit je specialisme begeleid je verkopers bij het voeren van verkoopgesprekken en presentaties. Je begeleidt nieuwe medewerkers, (aankomend) verkopers en BPV-ers. Naast deze werkzaamheden coördineer je het proces van ontvangst en opslag van goederen en de afhandeling van de verkoop.

Diploma

Nadat je de mbo-opleiding hebt afgerond ontvang je het diploma Eerste Verkoper (Verkoopspecialist detailhandel) met Crebo: 90383.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de MBO opleiding Eerste Verkoper (Verkoopspecialist detailhandel) BBL Niveau 3 moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

  • VMBO-diploma: sector Economie of kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • VMBO-diploma: andere sector dan Economie of kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met wiskunde of economie of een tweede moderne vreemde taal
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO

Een intakeprocedure zorgt voor plaatsing in de juiste studierichting.

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Eerste verkoper en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Eerste verkoper? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's