Financieel administratief medewerker

Florijn College
Samenvatting
Breda
3 jaar
   
MBO
Nederlands

Over deze opleiding

MBO opleiding Financieel administratief medewerkerDe opleiding Financiële beroepen (Financieel administratief medewerker) BOL Niveau 3 op het Florijn College leert je gegevens voor allerlei financiële doeleinden te verzamelen, ordenen, registreren en in te voeren.

Tijdens deze MBO opleiding leer je de volgende kerntaken:

- verrichten van activiteiten voor de debiteuren- en crediteurenadministratie
- verrichten van activiteiten voor de verwerking van het betalingsverkeer
- voeren van een urenadministratie
- voeren van een voorraadadministratie

Belangrijke competenties tijdens deze opleiding:

- rapporteren en communiceren over werkzaamheden
- samenwerken
- uitvoeren van de debiteurenadministratie
- uitvoeren van de crediteurenadministratie
- verwerking van de boekhoudkundige (girale en chartale) betalingsverkeer uitvoeren
- zorg dragen voor kwaliteit

Toekomst

Alle bedrijven waarvoor een goede financiële administratie van belang is, hebben behoefte aan boekhoudkundige medewerkers, maar ook: administratiekantoren, accountantskantoren, de belastingdienst, scholen, enz.

Een boekhoudkundige medewerker speelt een belangrijke rol op de financiële administratie van een bedrijf. Je verzamelt, ordent, registreert en voert gegevens in voor allerlei financiële doeleinden. Je houdt de debiteuren- en crediteurenadministratie bij en legt alle gegevens vast in het grootboek en de subadministraties. Aan het eind van de boekingsperiode verzamel je alle gegevens en zorgt dat het management de informatie krijgt voor beslissingen.

Diploma

Nadat je de opleiding Financiële beroepen (Financieel administratief medewerker) BOL Niveau 3 op het Florijn College hebt afgerond ontvang je een diploma met crebonummer: 93200.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Financiële beroepen (Financieel administratief medewerker) BOL Niveau 3 moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

- diploma van de kaderberoepsgerichte-, gemengde of theoretische leerweg van het vmbo
- diploma van de kaderberoepsgerichte-, gemengde of theoretische leerweg in de sector zorg en welzijn, is één van de volgende vakken verplicht: wiskunde, economie of een tweede vreemde taal
- overgangsbewijs van 3 havo naar 4 havo is ook toelaatbaar

Advies optimale aansluiting:

Een diploma van de kaderberoepsgerichte-, gemengde of theoretische leerweg in de sector economie sluit het beste aan. Bij diploma’s van de van de kaderberoepsgerichte-, gemengde of theoretische leerweg van andere vmbo-sectoren geeft een vakkenpakket met economie of wiskunde de beste aansluiting.

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Financieel administratief medewerker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Financieel administratief medewerker? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's