Juridisch medewerker Openbaar bestuur

Florijn College
Samenvatting
Breda
3 jaar
   
MBO
Nederlands

Over deze opleiding

MBO opleiding Juridisch medewerker Openbaar bestuurDe opleiding Juridisch medewerker Openbaar bestuur BOL niveau 4 leert je administratieve ondersteuning op het gebied van uitvoering van wettelijke regelingen en procedures te verlenen.

Tijdens deze MBO opleiding ga je aan de slag met de volgende kerntaken:
- aanvragen / opdrachten behandelen: dossiers beheren, documenten beheren, gegevens ordenen, etc.
- marketingactiviteiten verrichten (alleen ZD): marktgegevens genereren, verwerken en promotieactiviteiten uitvoeren.
- ondersteunen bij de uitvoering van onderzoek en beleid (alleen OB): gegevens selecteren en verwerken en gegevens presenteren.
- verrichten van front-Office werkzaamheden: verstrekken van informatie en informatie, doorverwijzen, informatie inwinnen, etc.

De opleiding is gericht op onderstaande onderdelen:

- Juridische onderdelen: kennis van relevante wetgeving en toepassen van deze kennis op praktijkgevallen.
- Onderdelen gericht op andere vakkennis: het rijk, provincie en gemeenten, van Nederland als democratie, hoe wet- en regelgeving tot stand komt, welke organisaties hierbij betrokken zijn, etc.
- Communicatie onderdelen: goed beheersen van Nederlandse en Engelse taal en deze kunnen toepassen in werksituaties, zoals: vergaderen, verslag leggen, rapporteren, presenteren, gesprekken voeren, corresponderen en kunnen omgaan met geautomatiseerde systemen met de programmatuur die daarbij hoort.

Praktijkonderdelen tijdens de MBO opleiding zijn:

- Beroepspraktijkvorming: je werkt en leert in het bedrijfsleven of bij een instelling. Je leert hoe je allerlei beroepsvaardigheden in de praktijk toe kunt passen.
- Excursies en onderzoeken.
- Projectmomenten: je werkt in groepjes gedurende een aantal weken verschillende opdrachten uit.

Belangrijke competenties tijdens deze opleiding:

- aandacht en begrip tonen
- analyseren en onderzoeken
- ethisch en integer handelen
- formuleren en rapporteren
- kwaliteit leveren
- plannen en organiseren
- samenwerken en overleggen
- vakdeskundigheid toepassen

Toekomst

Als juridisch medewerker openbaar bestuur voer je wettelijke regelingen uit, pas je procedures toe, geef je voorlichting en advies, behandel je klachten en verricht je administratieve werkzaamheden (archivering, agendabeheer, opstellen vergunningen, etc.).

Als administratief juridisch medewerker openbaar bestuur ben je klantgericht en je werkt volgens wettelijke en interne regelgeving en procedures. Je bent punctueel, communicatief en taalkundig vaardig, en gedisciplineerd. Daarnaast moet je assertief genoeg zijn om klanten op mogelijkheden en onmogelijkheden te wijzen. Je bent klantgericht en hebt een dienstverlenende instelling.

Na deze opleiding kun je denken aan beroepen als: ambtenaar bij de gemeente, de provincie of rijk, medewerker bij een waterschap of bij de rechtbank.

Diploma

De leerstof is ondergebracht in een aantal competenties. Deze worden getoetst door middel van kerntaken en werkprocessen. Als je die allemaal met een voldoende hebt afgesloten, krijg je een diploma voor de MBO opleiding Juridisch medewerker Openbaar bestuur Crebo 90432, behorende bij jouw kwalificatie.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Juridisch medewerker Openbaar bestuur BOL niveau 4 op het Florijn College moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen

- Sector economie: kader, gemengde of theoretische leerweg
- Andere sector dan economie: kader, gemengde of theoretische leerweg met wiskunde of economie of een 2e moderne vreemde taal
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO.

De juridische beroepen zijn sterk gericht op communicatie, zowel schriftelijk als mondeling; een voldoende voor Nederlands is dus van groot belang.

Het Florijn College wil dat je een opleiding kiest die bij je past, daarom is er een intakeprocedure die zorgt voor plaatsing in de juiste studierichting. Volg je nu een opleiding op het VMBO, dan wordt er ook informatie aan je decaan gevraagd. Een intredetoets en/of assessment kan deel uitmaken van de toelating. De intakegesprekken starten in februari.

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Juridisch medewerker Openbaar bestuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Juridisch medewerker Openbaar bestuur? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's