Juridisch Secretaresse

Florijn College
Samenvatting
Breda
3 jaar
   
MBO
Nederlands

Videopresentatie

Over deze opleiding

MBO opleiding Juridisch SecretaresseWord Juridisch secretaresse!

De mbo-opleiding Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse) BOL Niveau 4 is gericht op het plannen van werkzaamheden van juristen, deadlines bewaken en zorgen voor de intake van nieuwe cliënten. Als secretaresse ben je gericht op het informatiebeheer van een organisatie, zoals het opstellen, uitwerken, bewerken en afhandelen van allerlei vormen van schriftelijke communicatie in het Nederlands, Engels of een andere moderne vreemde taal.

Kerntaken van een juridisch secretaresse

Tijdens de mbo-opleiding Secretariële beroepen (Juridische secretaresse) leer je diverse soorten documenten te verwerken. De behandeling ervan vergt een grote nauwkeurigheid bij en vaardigheid in het uitvoeren van de juiste procedures. De kerntaken van deze mbo-opleiding  Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse) zijn onder andere het verzorgen van:

 • correspondentie tussen klanten en organisaties
 • bijeenkomsten en vergaderingen voorbereiden en inplannen
 • de post en het archief bijhouden
 • het plannen van werkzaamheden van de juristen
 • bewaken van de deadlines 
 • zorgen voor de intake van nieuwe cliënten.

Beroepsveld van Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse)

Na een juridische opleiding kun je werken in elke arbeidsorganisatie (groot), klein, profit, non-profit) waar professionele beroepsbeoefenaars zoalsn juristen, rechters, notarissen,  en juridische medewerkers werkzaam zijn.
Kenmerkend is dat het werk zich afspeelt op het brede terrein van het Nederlandse recht en de rechtsgang.

Diploma

Nadat je de Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse) BOL Niveau 3 hebt afgerond ontvang je een diploma voor het crebonummer: 93231.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de mbo-opleiding Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse) BOL Niveau 4 moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

 • vmbo-economie (T, G of K, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal)
 •  vmbo-techniek (T met Economie, G met Economie of K, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal)
 • vmbo-zorg en welzijn (T, G of K  met Economie, of Wiskunde, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal)
 • vmbo-landbouw (T, G of K  met Economie, of Wiskunde, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal)
 • diploma secretarieel medewerker niveau 2
 • diploma telefoniste/receptioniste niveau 2

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Juridisch Secretaresse en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Juridisch Secretaresse? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's