Medewerker Personeel en Arbeid

Florijn College
Samenvatting
Breda
3 jaar
   
MBO
Nederlands

Over deze opleiding

MBO opleiding Medewerker Personeel en ArbeidOpleiding Medewerker Personeel en Arbeid BOL Niveau 4 is gericht op de administratieve afhandeling van personeelszaken bij een uitzendbureau of een afdeling P&O.

Tijdens deze MBO opleiding richt je je op kerntaken zoals:

- managementinformatie leveren, genereren, verwerven en het presenteren daarvan.
- P&O-regelingen uitvoeren: inkomen en vergoedingen berekenen, (arbeids)overeenkomsten opstellen, administratieve werkzaamheden verrichten en informatie / advies verstrekken.
- werven, selecteren van kandidaten en deze bemiddelen naar werk.
- wervingsactiviteiten verrichten: verwerven van opdrachten en promotieactiviteiten verrichten.

Je gaat met de volgende onderdelen van de opleiding aan de slag:

- Communicatie onderdelen: goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal en deze kunnen toepassen in werksituaties, zoals: vergaderen, verslag leggen, rapporteren, presenteren, gesprekken voeren, corresponderen en kunnen omgaan met geautomatiseerde systemen met de programmatuur die daarbij hoort.
- Juridische onderdelen: gericht op kennis van relevante wetgeving en vooral het toepassen van deze kennis op praktijkgevallen.
- Onderdelen gericht op vakkennis: zoals kennis van de arbeidsmarkt, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, kennis van betrokken organisaties.

Praktijkonderdelen tijdens deze MBO opleiding:

- Beroepspraktijkvorming: je werkt en leert in het bedrijfsleven of bij een instelling. Je leert hoe je allerlei beroepsvaardigheden in de praktijk toe kunt passen.
- Excursies en onderzoeken.
- Projectmiddagen: je werkt in groepjes gedurende een aantal weken verschillende opdrachten uit.

De opleiding is gericht op belangrijke competenties:

- aandacht en begrip tonen
- analyseren en onderzoeken
- begeleiden
- ethisch en integer handelen
- formuleren en rapporteren
- kwaliteit leveren
- overtuigen
- plannen en organiseren
- relaties opbouwen en netwerken
- samenwerken en overleggen

Toekomst

Als juridisch medewerker personeel en arbeid ben je bijvoorbeeld werkzaam bij een uitzendbureau of een afdeling personeelszaken. Je verzorgt de eerste opvang van de cliënten (werkzoekenden en opdrachtgevers) en verstrekt eerstelijns informatie. Je maakt een (voor)selectie op basis van cv’s en sollicitatie- en/of intakegesprekken. Een andere mogelijkheid is dat je je werk doet binnen een afdeling Personeelszaken of Personeel & Organisatie. Je functie wordt ook wel ‘assistent personeelsadministratie’ of ‘medewerker personeelswerk’ genoemd. Je hebt vooral uitvoerende beheertaken, zoals het verzamelen, vastleggen en ordenen van personeelsgegevens.

Als medewerker personeel en arbeid op een afdeling PZ ben je klantgericht, flexibel en je gaat oplossingsgericht te werk. Je bent is communicatief vaardig en gaat correct om met vertrouwelijke informatie. Je bent commercieel, klantgericht, representatief, flexibel, accuraat en ook oplossingsgericht.

Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a.: arbeidsvoorziening, personeelswerk, en sociale zekerheid.

Diploma

De leerstof is ondergebracht in een aantal competenties. Deze worden getoetst door middel van kerntaken en werkprocessen. Als je die allemaal met een voldoende hebt afgesloten, krijg je een MBO diploma voor de opleiding Medewerker Personeel en Arbeid BOL Niveau 4 met crebo 90435, behorende bij jouw kwalificatie.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Medewerker Personeel en Arbeid BOL niveau 4 moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen. Het Florijn College geeft het volgende instroomadvies:
- sector economie: kader, gemengde of theoretische leerweg
- andere sector dan economie: kader, gemengde of theoretische leerweg met wiskunde of economie of een 2e moderne vreemde taal
- overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO.

De juridische beroepen zijn sterk gericht op communicatie, zowel schriftelijk als mondeling; een voldoende voor Nederlands is dus van groot belang.

Het Florijn College wil graag dat je een opleiding kiest die bij je past, daarom is er een intakeprocedure die zorgt voor plaatsing in de juiste studierichting. Volg je nu een opleiding op het VMBO, dan wordt er ook informatie aan je decaan gevraagd. Een intredetoets en/of assessment kan deel uitmaken van de toelating. De intakegesprekken starten in februari.

Florijn College

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...


Lees meer over Florijn College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Medewerker Personeel en Arbeid en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Florijn College

Florijn College

Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Medewerker Personeel en Arbeid? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's