Ondernemer Detailhandel

Florijn College, In Breda
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

MBO opleiding Ondernemer DetailhandelDe opleiding Ondernemer detailhandel BOL Niveau 4 op het Florijn College leidt je op tot ondernemer, die leiding geeft aan een zelfstandige onderneming.

De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

- ondernemingsplan maken en het ondernemingsbeleid bewaken
- goederenstroom en voorraad beheren en verzorgen
- verkoopactiviteiten begeleiden en uitvoeren
- verkooptransacties afhandelen/of leiden

Naast het werken aan kerntaken word je ook getraind of ondersteund op het gebied van Nederlands, Engels, (Duits),
Burgerschapscompetenties en Informaticavaardigheden.

Enkele belangrijke beroepscompetenties voor tijdens deze MBO opleiding:

- instructies en procedures opvolgen
- richten op de behoeften en verwachtingen van de "klant"
- samenwerken en overleggen
- vakdeskundigheid toepassen
- presenteren

Je start met een algemene commerciële opleiding, die je perfect voorbereidt op het bedrijfsleven. In leerjaar 2 specialiseer je je gedurende enkele uren per week in een bepaalde branche. Je bent in principe vrij in je branchekeuze. Kies je voor de branche Mode-sport of Mode textiel dan bieden wij je de mogelijkheid om af te studeren met een extra diploma: het Detex- diploma Mode-adviseur of Sportvakadviseur. Je wordt voor Ondernemer opgeleid via de kwalificatie Verkoopspecialist.
De lesstof wordt aangeboden met Instructielessen, Projecten, Simulatie/ trainingen, Excursies en onderzoeken, en Beroepspraktijkvorming.

Toekomst

Lijkt het jou leuk om een eigen zaak te starten met eigen verantwoordelijkheden, op het gebied van winkelinrichting, personeel en verkoop? ….Nou dat kan! Of ben je op zoek naar een opleiding waar een goede commerciële basis gelegd wordt voor het doorstuderen aan het HBO? Met de opleiding Ondernemer Detailhandel ligt de wereld aan je voeten.
De ondernemer is een echte duizendpoot, die leiding geeft aan een zelfstandige onderneming.

Voor het voeren van een goed beleid stel je een ondernemingsplan op met alle ideeën, gegevens en cijfers die van belang kunnen zijn. Jij formuleert het beleid op het gebied van commercie, financiën, organisatie, personeel en logistiek. Met de verzorging van zijn winkel, assortimentskeuze, persoonlijk contact met de klant en een goede serviceverlening zorg jij voor klantenbinding en het behalen van goede omzetresultaten.

Als ondernemer voer je de werkzaamheden op de werkvloer zelf uit en wordt daarbij soms ondersteund door medewerkers. Deze medewerkers begeleid, stimuleer en motiveer jij, om als vakman/-vrouw in het vakgebied werkzaam te zijn. Je zorgt verder voor een netwerk om zijn positie op de markt te versterken en onderhoudt hiervoor contacten met verschillende relaties binnen het werkveld.

Diploma

Nadat je de MBO opleiding Ondernemer detailhandel BOL Niveau 4 hebt afgerond op het Florijn College ontvang je een diploma met Crebo: 90290.

Bijzonderheden:
Mocht je niet slagen op het hoogste niveau, dan kun je tussentijds uitstromen met een diploma Verkoper, Verkoopspecialist, Afdelingsmanager of Filiaalmanager.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de MBO opleiding Ondernemer detailhandel BOL Niveau 4 op het Florijn College, moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

1. VMBO-diploma
- sector Economie
- kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
2. VMBO-diploma
- andere sector dan Economie
- kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met    wiskunde of economie of een 2e moderne vreemde taal
3. Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO
4. Diploma Verkoopspecialist (niveau 3) of Filiaalmanager
(niveau 4).

De toelatingsvoorwaarden zijn een richtlijn. Toelating is ook afhankelijk van de behaalde competenties en vaardigheden van de individuele leerling en zijn of haar voorgeschiedenis.

Een intakeprocedure zorgt voor plaatsing in de juiste studierichting.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Ondernemer Detailhandel en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Florijn College
Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...

Lees meer over Florijn College