Secretarieel medewerker

Florijn College, In Breda
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

MBO opleiding Secretarieel medewerkerDe MBO opleiding Secretarieel medewerker niveau 2 BOL op het Florijn College is gericht op steeds terugkerende secretariële taken. Als secretarieel medewerker ben je verantwoordelijk voor allerlei secretarieel en ondersteunend werk voor een bedrijf of instelling. Je krijgt de opdrachten van een collega (bijvoorbeeld de directiesecretaresse), maar je voert ook opdrachten zelfstandig uit. Dit zijn vooral taken als dataverwerking en tekstverwerking, maar ook het bij houden van een agenda, het afhandelen van post en het beheren van een archief, behoren tot de werkzaamheden.

De opleiding bestaat de volgende kerntaken en werkprocessen:

- ondersteunende secretariële werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan het verzorgen van correspondentie, ingaande en uitgaande post. Bezoekers en goederen in ontvangst nemen. Agenda en een reserveringssysteem beheren. Communicatiemiddelen bedienen en afhandelen van telefoongesprekken.
- ondersteunende (financieel) administratieve werkzaamheden verrichten zoals administratieve gegevens in een geautomatiseerd systeem invoeren en eenvoudige formulieren invullen.

Toekomst

Als secretarieel medewerker ben je verantwoordelijk voor steeds terugkerende secretariële taken. Samen met je leidinggevende zorg je voor het opstellen, uitwerken en afhandelen van allerlei vormen van schriftelijke communicatie in het Nederlands of in een moderne vreemde taal.
Veel voorkomende standaardcorrespondentie verwerk je zelfstandig. Verder verricht je administratieve werkzaamheden zoals het beantwoorden van de telefoon, het opstellen van mededelingen, het ontvangen van bezoekers en het verwerken van kopieeropdrachten.

Diploma

Nadat je de opleiding Secretarieel medewerker niveau 2 BOL hebt afgerond op het Florijn College ontvang je een diploma met Crebo: 90472.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Secretarieel medewerker niveau 2 BOL op het Florijn College moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:
- VMBO-diploma basisberoepsgerichte leerweg met economie of wiskunde of een tweede moderne vreemde taal
- Relevante afgeronde niveau 1 opleiding
- Bij twijfel over plaatsing kan een test afgenomen worden bij het Servicecentrum Studie & Beroep (zie onder onderwijs)

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Secretarieel medewerker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Florijn College
Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...

Lees meer over Florijn College