HBO Bachelor

Rockacademie

Fontys Hogescholen, In Tilburg
Tijdsduur
4 jaar
Next course start
september 2024 zie de details
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Next course start
september 2024 zie de details
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Rockacademie

Onze missie: Rockacademie leidt muzikanten op tot ondernemende professionals die de muziekindustrie mede gaan bepalen.

Rockacademie is een 4-jarige voltijds HBO (bachelor) opleiding met een uniek onderwijsconcept met een hoogwaardig en marktgericht curriculum. Rockacademie selecteert studenten die al tijdens hun opleiding de balans tussen eigenheid, creativiteit en ambacht leren bepalen. Deze talenten verwerven de competenties om zich succesvol in de muziekindustrie te kunnen handhaven en deze mede vorm te geven.
De huidige instroomprofielen zijn Music Producer (DJ), Drummer, Bassist, Gitarist, Songwriter, Keyboardspeler, Vocalist en Rapper.

Rockacademie baseert haar uitstroomprofielen op de vraag vanuit de muziekindustrie, en betrekt experts uit deze wereld om haar curriculum up to date te houden. Het curriculum wordt uitgevoerd door professionals die een actieve rol spelen in de hedendaagse muziekindustrie.

Studenten vormen met medestudenten, alumni, docenten, de opleiding en de muziekindustrie een steeds groter wordend interdisciplinair netwerk.

Aankomende startdata

1 course available

september 2024

  • Default Event Type
  • Tilburg

Diploma

Bachelor of Music

Toekomstperspectief

Alumni komen terecht bij bedrijven en instellingen als Universal, Sony, Spinnin’ Records, AT bookings, diverse studio’s, poppodia en dergelijke.

Voorbeelden van succesvolle oud-studenten zijn Sunday Sun, Firebeatz, Intwine, Eefje de Visser, Stevie Ann, Skiggy Rapz, Krezip, Boef en de Gelogeerde Aap, en je ziet ze in (dienst van) acts als The Kik,  Laura Jansen, Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis enz.

Toelatingseisen

Welke vooropleiding heb ik nodig om aan deze studie te beginnen?

Je bent toelaatbaar met een van de volgende diploma's: - HAVO- of VWO-diploma. Er zijn geen specifieke profieleisen. - MBO-diploma niveau 4. Neem ook een kijkje op:www.fontys.nl/mbo

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Wanneer je wordt toegelaten, vragen we gewaarmerkte kopieën van je diploma en cijferlijst op, zodat wij het diploma kunnen laten waarderen. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met ons op. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken, we vragen je dan om een bewijs vanNT2 Programma II. Heb je een Nederlands of Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een21+ toelatingsonderzoekte doen. Dit bestaat uit een testdag waar je capaciteiten en aanleg op taal- en exact gebied worden gemeten. Voorwaarde voor de uitvoerende richtingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten is dat je 17 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Als je voor een extra toets in aanmerking komt, word je daarover door ons geïnformeerd. Je moet dit onderzoek gedaan hebben, voordat je kunt worden uitgenodigd voor de toelating (aanvullende eisen).

Kosten

Het collegegeld voor 2018 is 2060 euro

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Rockacademie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fontys Hogescholen
Postbus 347
5600 AH EINDHOVEN

Fontys Hogescholen is een open school, waarin geleerd wordt in wisselwerking met de omgeving. Leren gebeurt vooral met andere studenten en in steeds wisselende groepjes en situaties. Ontwikkeling, competenties, vaardigheden en eigen keuzes staan voorop tijdens een opleiding op Fontys....

Lees meer over Fontys Hogescholen