Samenvatting
Rotterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Videopresentatie

Over deze opleiding

Mbo-opleiding Fotograaf - Grafisch Lyceum Rotterdam

In de richting Fotografie leer je de digitale en traditionele fotografie door en door kennen, zowel in de studio als op locatie. Je leert alles over cameratechnieken, belichtingstechnieken, scantechnieken, kleurmanagement en opname- en bestandsformaten.

In fotografie is het heel belangrijk om een eigen stijl te ontwikkelen. Je doet veel ervaring op met studiofotografie, reportagefotografie, documentairefotografie, architectuurfotografie en landschapsfotografie. Bij portret-, model- en modefotografie leer je hoe je omgaat met mensen die je voor de camera krijgt. Daarnaast leer je hoe je je foto’s digitaal kunt bewerken en bijzondere effecten meegeeft. En wat er nodig is om je foto’s technisch perfect te publiceren in verschillende media. Een perfecte richting voor iedereen die wil worden. Een perfecte richting voor iedereen die vakfotograaf wil worden.

De AV-branche groeit al een aantal jaren flink. Er is dan ook veel vraag naar audiovisuele professionals: mensen met gevoel voor beeld, die zowel creatief als technisch zijn. De opleiding Audiovisuele media duurt drie jaar, waarin je je kunt specialiseren op het gebied van stilstaand beeld (fotografie) of bewegend beeld (av). Je loopt in deze opleiding één jaar stage.

Vakken

Je krijgt vakken op het gebied van beeldopname en -bewerking, videomontage, geluidsbewerking, werken met speciale effecten, lichttechniek en camerabediening. Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als natuurkunde, ondernemersvaardigheden, marketing en projectmanagement. Ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport staan op het lesprogramma.

Is Fotografie iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Diploma

Wat is het niveau van deze opleiding?

Niveau 4

Hoelang duurt de Fotografie opleiding?

3 jaar

Wat is de leervorm?

BOL

Wat is de toelatingseis?

VMBO (vanaf kaderberoepsgerichte leerweg)

Toekomstperspectief

Veel kansen met de gevarieerde opleiding fotograaf aan het GLR!

Naast natuurlijk digitale fotografie, leer je tijdens je opleiding aan het Grafisch Lyceum Rotterdam ook alles over traditionele fotografie, waardoor je je mogelijkheden nog verder vergroot. De opleiding is ruim opgezet en geeft je de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de wereld van interactieve media, televisie en film. Je zult veel in de praktijk leren en ervaring opdoen met portretfotografie, reportagefotografie, documentairefotografie, landschapsfotografie en architectuurfotografie. Al deze onderdelen leer je zowel in de studio als op locatie uit te voeren met behulp van diverse technieken. Op deze wijze geeft het GLR je alle kansen op een mooie baan in een sector waarin in de toekomst altijd volop werk zal zijn!

Toelatingseisen

Bij de opleiding Audiovisuele media ontvang je thuisopdrachten, waarbij we kijken naar hoe je een verhaal opbouwt door middel van een serie beelden, en je gevoel voor beeld(bewerking). Ook maak je een digitale capaciteitentest en een beroepsbeeldtest (AMN-test).

Grafisch Lyceum Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...


Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in FOTOGRAFIE en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Grafisch Lyceum Rotterdam

Grafisch Lyceum Rotterdam

Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.glr.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over FOTOGRAFIE? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's