GELUIDSTECHNICUS

Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wil jij het geluid verzorgen bij evenementen, theatershows, tv-programma's en (pop)concerten? Dan ben je bij het Grafisch Lyceum Rotterdam aan het goede adres. In de opleiding Geluidstechnicus leer je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle carrière in de afwisselende entertainmentwereld!

Een geluidstechnicus is een echte specialist, die een optreden kan maken of breken. Met geluid heb je direct invloed op de emoties van het publiek. Je kunt spanning opbouwen, rust brengen, verwarring zaaien, angst aanjagen, enthousiasme opwekken of ontroeren. Je moet dus precies weten wat je doet. Een professionele geluidstechnicus heeft dan ook heel wat in huis. Hij weet alles van geluidstechniek en opnametechniek. Maar technische kennis alleen is niet genoeg. Een goede geluidstechnicus zoekt de essentie van een voorstelling, evenement of show en kijkt hoe hij het geluid kan inzetten om de boodschap over te brengen op het publiek.

Vakken

In de opleiding Geluidstechniek krijg je vakken op het gebied van elektrotechniek, geluidsleer, muziekleer, elektronische muziek, mixdowntechnieken, opnametechniek en audio-editing. Je leert alles over de rol van geluidstechniek bij concerten, theatervoorstellingen en evenementen. Na je opleiding weet je precies hoe je verschillende microfoons, monitors, speakers, boxen, mengpanelen en andere geluidsapparatuur opstelt, instelt en bedient om een optimaal geluid te realiseren. Natuurlijk krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport. Je doet veel praktijkervaring op, zowel in onze studio's als in de beroepspraktijk tijdens je stages.

Is geluidstechnicus iets voor jouw?

Als geluidstechnicus houd je natuurlijk van techniek en van de theaterwereld. Je bent flexibel en je kunt je snel aanpassen aan wisselende omstandigheden. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je vindt het niet erg om in de avonden en weekenden te werken.

Toekomstperspectief

Geluidstechnici werken veelal als zelfstandigen en werken het hele jaar door aan verschillende producties. Heel afwisselend dus. Ook geven ze vaak leiding aan andere AV-technici. Na je opleiding kun je verschillende kanten op als theatertechnicus, live geluidstechnicus, ENG-technicus of radiotechnicus. Op het gebied van theatertechniek kun je doorleren op het hbo bij de Theaterschool Amsterdam, richting Techniek & Theater.

Toelatingseisen

Voor de opleiding Podium- en evenemententechniek maak je een digitale capaciteitentest en een beroepsbeeldtest en naar aanleiding van deze test voer je een motivatiegesprek. 

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in GELUIDSTECHNICUS en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...

Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam